La dotzena edició de la campanya «Llegir en valencià» convida els lectors a llegir relats que valencians consolidats i de renom. Entre ells, hi ha l’escriptor algemesinenc Vicent Borràs, qui s’ha inspirat en Vallada per a escriure La dansa del vetlatori. Aquest llibre es podrà adquirir per 1 euro el dissabte 8 de juliol amb el diari Levante-EMV, i el 22 de juliol amb Información.
Si la vida és plena de casualitats, esta història n’és un exemple clar. El 29 de febrer és el dia que marcarà per sempre la vida d’una família de Vallada, des dels pares i els iaios fins als fills i els néts. La música, el dol, l’amor, les premonicions, la mort, la família i la fugacitat de la felicitat són els ingredients bàsics d’una narració ambientada a la Costera a través de la qual coneixerem la vida de Joanet.
La col·lecció «Les nostres contalles»
L’objectiu d’aquesta campanya impulsada per la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura és, com en les anteriors, que la gent llija i que, a més, ho faça en valencià. «Llegir en valencià, les nostres contalles» és l’única campanya de promoció de la lectura en valencià amb tantes entitats públiques i privades implicades, les quals treballen per un objectiu comú: fomentar la lectura i promocionar la nostra llengua, així com donar a conéixer els costums, les tradicions i la cultura del poble valencià.Entre les autores i els autors que participen enguany en la campanya, figuren Carles Cano, Francesc Gisbert, Fina Girbés, Pepa Guardiola, Josep Franco, Vicent Borràs, Raquel Ricart, Isabel Canet Ferrer, Joanjo Garcia, Vicent Usó i Esperança Camps. Cada narració està dedicada a una contalla popular concreta: L’home del sac, El Gegant del Romaní, Marieta, ja estic ací, Les dones d’aigua, Els bandolers, Els albats, Els donyets, La Quarantamaula, El geperut de Corbera, El misteri del palau de Morella i Peret i Marieta.
A més, enguany volem mostrar la importància de la narració oral en valencià. Per això, posarem a l’abast de tots els qui completen la col·lecció de llibres un CD exclusiu amb quatre relats en format d’audiollibre
Igual que en les darreres edicions, també s’ha creat un espai web exclusivament per a la campanya (www.llegirenvalencia.org), on trobarem tota la informació detallada: el calendari de distribució, els articles d’animació a la lectura que aniran publicant-se en Levante-EMV i en Información, recomanacions d’altres lectures i el concurs per a guanyar vals de compra per als supermercats Consum i les botigues de Pollos Planes, vals de menú per a dues persones per a consumir en els restaurants La Parrilla de Pollos Planes i carros d’anar a comprar de la marca Rolser.
A més dels patrocinadors i col·laboradors històrics, també alguns ajuntaments dels pobles on estan ubicats els paisatges que apareixen en els llibres de la campanya s’han sumat a la iniciativa, com és el cas de Vallada.