Al saló de plens de l’Ajuntament d’Algemesí es va presentar la 8a Trobada de professionals del llibre i la lectura, organitzada per la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura.

LVA.-  Dimarts 13 de setembre es va presentar al saló de plens de l’Ajuntament d’Algemesí la 8a Trobada de professionals del llibre i la lectura, organitzada per la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura. L’activitat formativa tindrà lloc els dies 18 i 19 de novembre al Teatre Municipal amb el títol «Les arts escèniques: un camí d’èxit». El programa d’aquesta nova edició està encapçalat pel reconegut escriptor basc Bernardo Atxaga.

El programa arrancarà el divendres 18 a les 17 h amb la conferència «Reaccions davant d’una pedra ratllada», a càrrec de Bernardo Atxaga. A continuació, hi haurà la taula redona «Música i llengua: el batec d’un país», en la qual participaran Artur Martínez, de La Fúmiga; Flora Sempere, d’El Diluvi; i Esther Querol.

L’endemà, les sessions es reprendran a les 10 h amb una conversa sobre cinema educatiu entre Salvador Huertas, cap de continguts de la Mostra Internacional de Cinema Educatiu (MICE), i Clara Pelegrin, coordinadora del programa educatiu de la cooperativa audiovisual Drac Màgic. Després, la dramaturga Anna Marí, el productor teatral Antoni Benavent i el responsable de Projectes Educatius del Palau de les Arts Reina Sofia, Víctor Gil, parlaran de «La vida a escena: innovació en arts escèniques». Tancaran la jornada els cantautors Pau Alabajos i Sandra Monfort, que dialogaran sobre la poesia a la música actual.

A més, durant la Trobada, hi haurà un concert acústic a càrrec d’Esther, i una visita guiada al Museu Valencià de la Festa d’Algemesí. A l’acte de presentació han participat Rosa Mengual, directora de la Fundació Bromera, i Ximo Rosell, regidor d’Educació de l’Ajuntament d’Algemesí, qui ha volgut destacar que «per a Algemesí és un privilegi poder acollir la nova edició d’estes jornades pedagògiques que suposen una magnífica oportunitat per als centres educatius municipals i per al seu professorat».

Les jornades, que abans s’anomenaven Trobada de Professorat de Valencià, s’adrecen tant a docents i estudiants universitaris com a professionals del sector del llibre (biblioteques, llibreries, etc.). Les inscripcions es podran realitzar fins al 7 de novembre en la pàgina web www.trobadaprofessorat.org, on també està disponible tota la informació de les jornades. El preu de la matrícula és de 20 euros.

La 8a Trobada de professionals del llibre i la lectura compta amb la col•laboració de l’Ajuntament d’Algemesí, l’Institut Municipal d’Arxius i Biblioteques de l’Ajuntament de Gandia, la Federació Escola Valenciana i el COBDCV.