El Ricers estarà en el Poliesportiu d’Algemesí els dies 14, 16, 21, 23, 28 i 30 de juny en sis Jornades de Portes Obertes.

LVA.-  L’equip ‘Sueca Ricers’ ha programat sis Jornades de Portes Obertes en Algemesí per donar a conèixer el Flag Football, un esport divertit i familiar que tot aquell que vulga podrà anar a provar el dies 14, 16, 21, 23, 28 i 30 de juny al Poliesportiu d’Algemesí.

El Flag Football és una modalitat del futbol americà, en el qual, en compte de colpejar a l’adversari i tirar-lo a terra per a acabar la jugada, se li ha de llevar una bandera (flag) de mínim 38 cm. de llarg que té posada en la cintura. Però l’objectiu és el mateix, arribar corrent o passant la pilota a la zona d’anotació contrària.

Encara que deriva del futbol americà o tackle football, hi ha diverses regles que varien, per exemple:

  • En el Flag Football cada equip té tres oportunitats per a creuar la mitja pista o anotar (18.02 m) o quatre per a creuar 10 iardes (9,14 m).
  • No existeixen patades de rebuig, inicials, ni gols de camp.
  • Les mesures de la pista de Flag Football són més reduïdes que les del futbol americà.
  • A excepció de les intercepcions i pilotes soltes, totes les possessions comencen des de la iarda 5 de l’equip atacant.
  • Els punts extres són jugades de camp (no patades) i depenen de la posició de la pilota ( 4,57 m o 13,71 m respectivament) per a determinar el seu valor (un o dos punts).
  • Els temps extra també es juga diferent, ja que en Flag Football no existeix “punt d’or” sinó que cadascun dels equips té tres intents per a anotar des de la meitat de camp.

El Flag Football va ser inventat als Estats Units com una manera d’entrenar als xiquets, ja que el contacte és mínim i posa mes èmfasi en les passades i les seues jugades.