voluntariat valencia la veu d'algemesiLa sala d’actes del Casino Lliberal ha acollit l’acte de cloenda del curs, i voluntaris i aprenents que durant aquest curs han estat compartint una hora setmanal de conversa en valencià com a mínim. Enguany s’han format sis parelles lingüístiques i un grup de conversa al CEIP Blasco Ibáñez, actiu des del 2014, amb cinc aprenentes dirigides per la voluntària Carmela Medina. A més, des d’enguany el Voluntariat compta amb un altre grup de conversa encapçalat per Sara Carrasco, amb tres aprenentes, al barri del Raval on s’està duent a terme un Voluntariat en l’Escola Infantil Municipal Els Xiquets dos dies a la setmana.
D’altra banda, Pilar Nogués, presidenta de les Ames de Casa Tyrius, imparteix classes de valencià des de l’any 1999 a la seu de l’associació al carrer de Pelai, i des de l’any 2009 col·labora amb el programa del Voluntariat intercanviant recursos i experiències. Aquest any vint-i-dos aprenentes han assistit a les seues classes que imparteix cada dimecres de 16.00 a 18.00 hores.
Des de l’Agència de Promoció del Valencià (Aviva) es vol promoure el valencià com a llengua d’acollida i fomentar el seu ús. L’Ajuntament d’Algemesí col·labora amb aquest projecte d’Escola Valenciana des d’octubre de 2008. Quant a les persones voluntàries, algunes mantenen la fidelitat des del començament del programa i d’altres s’han incorporat al llarg dels distints cursos. Cal agrair a totes la seua col·laboració desinteressada.
En l’acte la regidora de Normalització Lingüística i alcaldessa, Marta Trenzano, i la tècnica d’Aviva, Fina Girbés, han repartit els diplomes que acrediten la participació en el programa i agrairan la implicació i el compromís dels assistents per fer possible la introducció de nous parlants en valencià, compartir experiències i estimar la llengua. Altrament, qualsevol persona que desitge col·laborar o aprendre valencià pot acostar-se quan vulga a l’ajuntament i emplenar una fitxa amb les seues dades personals.
Encara que hi ha dos convocatòries generals per començar el curs al mes d’octubre i per a tancar-lo al juny, el programa està obert tot l’any.