Es tracta d’una campanya d’informació centrada en els canvis que experimenta la normativa que regula els vehicles com patinets elèctrics.

LVA.-  Arran del començament de l’aplicació de la nova Ordenança Reguladora de Tràfic i de la nova Normativa de la DGT, la regidoria de Seguretat Viària ha decidit desenvolupar aquesta iniciativa per tal d’informar i sensibilitzar de les novetats en matèria de mobilitat a l’alumnat de secundària (12-16 anys), el públic on més èxit té aquest tipus de vehicles. S’ha començat la campanya aquesta setmana amb l’IES Bernat Guinovart i l’IES Sant Vicent Ferrer i la setmana que ve serà el torn de Maristes, Santa Anna i Sant Josep de Calassanç.

Entre els nous articles destaquen aquells que fan referència a la normativa dels VMP: hauran de circular pel carril bici i, en defecte d’aquest, per la calçada, quedant prohibit fer-ho per les voreres. A partir d’ara, aquests són considerats vehicles amb caràcter general i els seus conductors estan obligats a complir certes normes com l’ús del casc, l’edat mínima de 16 anys per conduir o la visibilitat en tot moment. A més, es sanciona l’ús d’auriculars, del mòbil o el fet de circular més d’una persona per vehicle.

El patinet elèctric no requereix matrícula, ni permís de circulació, però segons la DGT a partir del 1 de març sí que caldrà tindre un segur de responsabilitat. A més, a nivell municipal, la nova Ordenança obliga a registrar els VMP acudint a la central de la Policia Local d’Algemesí: la regidoria de Mobilitat ha creat un registre totalment gratuït per tal d’identificar les dades del titular i del VMP a través d’un adhesiu amb codi QR que es col•locarà en un lloc visible del vehicle.

El regidor de Seguretat Viària, Teo Montalvà, insisteix en «prestar atenció a la nova normativa i, sobretot, no circular per les voreres ni depassar el límit de velocitat indicat en cada via: 25 km / h en carrers senyalitzats com a Zona 30; 20 km/ h en carrers residencials i carril bici i 10 km/h en carrers per a vianants.»