Les quanties oscil·laran entre els 750 i els 1.500 euros segons si han paralitzat parcial o totalment la seua activitat.

LVA.-  El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que els autònoms i autònomes de la Comunitat Valenciana podran percebre ajudes immediates i directes per a fer front a «qüestions bàsiques» relacionades amb la seua activitat davant la situació generada per l’emergència sanitària del coronavirus.

El cap de l’Executiu valencià ha explicat que el Ple del Consell d’este divendres aprovarà una iniciativa de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, que comprén aportacions per a «atendre el lucre cessant» d’este col·lectiu, que oscil·laran entre els 750 i els 1.500 euros, segons si han paralitzat parcial o totalment la seua activitat.

El màxim responsable del Consell ha realitzat estes declaracions després de la reunió per videoconferència que ha mantingut amb el president de la CEV, Salvador Navarro, el secretari general d’UGT-PV, Ismael Sáez i el secretari general de CCOO PV, Arturo León, una trobada en el qual també han participat el conseller d’Hisenda i Model Econòmic Vicent Soler i el conseller d’Economia Sostenibles, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent.

El president de la Generalitat ha explicat que, amb estes ajudes, a les quals se sumaran la setmana pròxima altres destinades als treballadors i treballadores afectats per expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTES), «es complementen espais que havien quedat sense resposta inicial» i que s’havien abordat amb els agents socials en reunions prèvies.

Línies d’actuació

Entre les mesures que ha avançat el cap del Consell es troba una línia de finançament per a projectes empresarials i circulant desenvolupats per professionals per compte propi i microempreses localitzades en la Comunitat Valenciana, dotada amb 60 milions d’euros. Així, es donarà liquiditat a estos col·lectius, que podran percebre fins a 750.000 euros, a un tipus d’interés del 0%, amb una manca de 2 anys, sense comissió d’obertura i aval de la Societat de Garantia Recíproca (SGR).

D’altra banda, s’implementarà una línia d’avals de la SGR per a permetre a les empreses tant l’accés a línies de finançament d’entitats financeres, així com a la millora de la seua capacitat de negociació d’òptimes condicions de finançament amb la banca comercial privada que opera en la Comunitat Valenciana.

Causa de força major

Així mateix, el titular de la Generalitat ha explicat que hi ha moltes empreses i sectors que, malgrat no estar identificats expressament en l’Annex I del Reial Decret 463/2020, de declaració de l’Estat d’Alarma, han vist igualment reduïda de manera dràstica la seua activitat. Per este motiu, el president ha demanat al Govern que es faça una interpretació àmplia perquè estes empreses puguen aplicar la «causa de força major» i no es queden per tant al marge de les ajudes contemplades en el Reial Decret Llei de mesures urgents contra el coronavirus.

Finalment, el màxim responsable del Consell ha avançat un conjunt de mesures de caràcter tributari com l’ampliació dels terminis per a la presentació i el pagament d’alguns impostos com el de successions i donacions o el de transmissions i actes jurídics documentats, entre altres.