Es retarda el toc de queda i es permet un aforament del 50% en hostaleria, que podrà tancar a les 23:30 hores.

medidas covid comunidad valencianaLVA.-  El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat l’entrada en una nova etapa en la superació de la pandèmia, una «nova dinàmica» que suposa un temps de «obertura progressiva que, gràcies a la vacunació, no tindrà marxa arrere».

El cap del Consell s’ha manifestat d’esta manera en una declaració que ha pronunciat en ocasió de la finalització de l’estat d’alarma i l’entrada en vigor el diumenge, a les 00.00 hores, d’un nou marc normatiu en la lluita contra la pandèmia. Les noves mesures s’han anunciat després de la reunió de la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la COVID-19.

El president de la Generalitat ha destacat la finalització del perimetraje autonòmic que impedia entrar i eixir de la Comunitat Valenciana.

A més, ha traslladat el nou marc normatiu, que estarà en vigor, de moment, fins al 24 de maig, i que consisteix a retardar fins a la mitjanit l’inici de la restricció a la mobilitat nocturna, que es mantindrà entre les 00:00 i les 6:00 hores. També s’amplia fins a 10 el màxim de persones que poden participar en reunions socials, tant en espais públics com privats, oberts i tancats.

Una altra de les principals mesures consisteix a ampliar l’aforament en l’hostaleria fins a un 50% en interiors i estendre l’horari fins a les 23:30 hores.

Orgull

Ximo Puig ha assenyalat que els valencians i les valencianes «han estat a l’altura d’este moment històric: el pitjor de l’últim segle». Per això, ha indicat que «podem sentir orgull. Amb aquesta actitud de fortalesa i unió ara entrem en una nova dinàmica».

Vacunació

El president de la Generalitat ha subratllat el bon ritme que segueix la vacunació en la Comunitat Valenciana, amb l’administració de 270.000 vacunes durant la setmana passada, gràcies al que «ja quasi arribem a la xifra de dos milions de dosis inoculades».

A més, ha explicat que totes les persones majors de 75 anys tenen la pauta completa, que la campanya continua avançant amb les persones d’entre 60 i 75 anys i que a la fi de mes totes aquelles majors de 60 anys estaran vacunades, almenys, amb una dosi. També ha indicat que la previsió és vacunar durant el mes de juny a la població major de 50 anys.