La Comunitat Valenciana intensifica les restriccions «per prudència, seguretat i responsabilitat».

medidas coronavirus comunidad valencianaLVA.-  – El Consell restringeix a sis el número màxim de persones en reunions socials i familiars, tant en espais públics com privats, sense excepcions.

– També s’incrementa la restricció a la mobilitat nocturna, avançant-se el Toc de queda a les 23:00 h. (excepte els dies 24 –Nochebuena– i 31 –Nit de cap d’any– que es mantindrà fins a les 00:00 h.).

– Es manté el confinament perimetral autonòmic fins al 15 de gener, amb les úniques excepcions ja previstes en la normativa.

– S’anuncia que la Comunitat Valenciana està preparada per a rebre, emmagatzemar, distribuir i administrar 600.000 dosi de la vacuna de Pfizer contra la COVID-19.

Noves mesures excepcionals

El president de la Generalitat, Ximo Puig ha anunciat noves mesures excepcionals «per a fer front a l’emergència sanitària provocada pel coronavirus i protegir millor la salut de la població, per prudència, seguretat i responsabilitat».

Les noves mesures entraran en vigor dilluns que ve, dia 21, i consisteixen a restringir a sis el número màxim de persones en reunions socials i familiars, tant en espais públics com privats, sense excepcions. Durant els dies de Nadal, estes sis persones podran pertànyer com a màxim a dos grups de convivència.

A més, s’incrementa la restricció a la mobilitat nocturna, limitant-se la circulació entre les 23:00 h. i les 6:00 h. del matí, excepte les nits del 24 i 31 de desembre, Nochebuena i Nit de cap d’any, en les quals la restricció de mobilitat començarà a les 12 de la nit.

En tercer lloc, el cap del Consell ha anunciat que el confinament perimetral autonòmic es manté inalterat, també durant tot el període nadalenc, i la restricció d’entrar i eixir al territori de la Comunitat Valenciana continuarà vigent fins al 15 de gener, amb l’única excepció dels casos excepcionals contemplats en la norma. Es tracta de casos com la volta a la residència habitual, cuidat de familiar dependent, exàmens oficials, desplaçament al lloc de treball, assistència a centres sanitaris o casos de força major.

Puig ha justificat les mesures a causa de dos indicadors «que ens obliguen a reaccionar». D’una banda l’augment de la incidència del virus en l’última setmana, que ha crescut un 27%, i per un altre el registre de més de 2.000 casos diaris durant quatre dies consecutius.

A més, ha assegurat que l’objectiu d’estes mesures és restringir els contactes socials amb la finalitat de «aplanar la corba de contagis que, com en tota Europa, també està repuntant en la nostra Comunitat. La velocitat amb la qual estan creixent els contagis a les portes de l’hivern preocupa en tota Europa, a Espanya i també a la Comunitat Valenciana. Per això, i davant la proximitat de les festes de Nadal resulta inevitable adoptar decisions», ha afegit.

«Combatre millor la pandèmia»

Per al cap del Consell, «és dolorós haver de restringir, més encara, el Nadal, però hem de fer-ho per prudència, per seguretat i per responsabilitat». Així mateix ha demanat disculpes perquè les noves mesures suposen «trastocar els plans i la vida de milers de ciutadans i famílies» i encara que «no ens agrada generar incertesa ni corregir mesures anunciades fa només 12 dies, la situació de la pandèmia canvia i hem d’adaptar-nos a ella per a poder-la combatre millor».

Puig ha manifestat que «no podem confondre les prioritats, perquè no estem jugant-nos el Nadal sinó la vida, el treball i el futur de molts valencians». «Ara, quan la vacuna està tan a prop, quan estem en fase d’eixida de la pandèmia, quan hem patit tant per a arribar fins ací amb l’ajuda de la ciència i de tantes persones, ara no podem fallar», ha afegit.

Més vigilància i començament de la vacunació

Durant la seua intervenció, el president també ha anunciat que s’intensificarà la vigilància per a comprovar que es respecten els límits d’aforament i les normes obligatòries en espais públics com la restauració. No obstant això ha destacat que «el més efectiu és reforçar la responsabilitat individual».

I en este sentit ha fet una crida a la responsabilitat en el compliment de les restriccions i la solidaritat perquè «botar-se les restriccions significa perjudicar a la resta de persones en salut, treball i benestar», ha dit.

«La pauta d’este Nadal ha de ser el domicili particular, els desplaçaments segurs, les relacions amb la unitat de convivència i les compres escalonades sense aglomeracions. D’esta manera farem Nadal segur, amb alegria responsable», ha afegit.

Finalment, ha assegurat que la Comunitat Valenciana ja està preparada per a rebre, emmagatzemar, distribuir i administrar fins a 600.000 dosi de la vacuna de Pfizer contra la COVID-19, atés que «tenim preparat tot el material necessari per al procés de vacunació i tot l’equip humà que el pilotarà».