ximo-rosell-zona-de-pas-2013Demà divendres 18 de novembre a les 20.00 h tindrà lloc l’obertura de l’exposició “Ximo Rosell. Una mirada inèdita” en la Sala d’Exposicions d’Algemesí – Casino Lliberal. L’exposició està formada per cinquanta obres que revisen la producció fotogràfica, quasi desconeguda per a molts, d’aquest artista que ha dedicat la seua vida al disseny gràfic. Una especial mirada, una visió fragmentada i un sentit màgic de la imatge, caracteritzen la fotografia de Ximo Rosell (Algemesí, 1951) que ha anat desvelant gradualment en diverses exposicions col·lectives com a membre de l’associació Fotoaficionats d’Algemesí. Ara ens sorprèn en aquesta monogràfica amb un especial sentit formal i poètic de la seua fotografia, que usurpa el costat inquietant de les coses, variants ocultes de l’arquitectura, fascinants trobades entre l’home, la naturalesa i la llum, incidint en el vessant inèdit de la bellesa.
Com assenyala el regidor de cultura Pere Blanco: “Dins de la programació de la Sala d’exposicions dediquem especial atenció als artistes de la nostra ciutat, i Ximo és un d’aquestos creadors que en la seua maduresa revelen d’una manera sorprenent l’art que han anat gestant durant anys”.
Ximo Rosell ha sigut una persona clau en la història de la sala d’exposicions d’Algemesí, a través de la seua col·laboració com a dissenyador gràfic dels catàlegs i fullets de les exposicions, amb un format discret i col·leccionable des de 1999. Ara, apartat de les exigències del treball, centra el seu potencial artístic en la fotografia, aglutinant en ella tota la seua cultura visual, la seua tendència a l’estilització formal i la seua predilecció per l’abstracció, la geometria i les textures que es desvelen tant en blanc i negre com en color.
En paraules de l’alcaldessa d’Algemesí, Marta Trenzano “Aquesta exposició és un xicotet homenatge a la figura de Ximo Rosell que ha estat sempre implicat en la vida cultural d’Algemesí, abans de res és una magnífica sorpresa descobrir la seua genialitat fotogràfica que ha romàs oculta durant molts anys, ha sigut tota una revelació”.
Aquesta magnífica exposició ha sigut comissariada per Alex Villar, qui afirma: “Molts coneixíem l’obra de Rosell a través de les exposicions col·lectives de Fotoaficionats, però la seua obra té una entitat pròpia basada en l’efectivitat de les formes i en el sentit constitutiu i expressiu del blanc i negre i un costat humà que es manifesta en cadascuna de les seues peces”.
La inauguració serà el 18 de novembre i serà a càrrec de Vins Murviedro. Romandrà en la sala fins al 18 de desembre.