Del 18 al 20 de desembre se celebraran estes tradicionals jornades en les que participen 13 empreses i professionals.

LVA.-  Des de fa 15 anys l’IES Bernat Guinovart ha celebrat aquestes jornades que ni tan sols la COVID aconseguí interrompre. L’objectiu d’aquestes és aproximar l’alumnat a la realitat del món empresarial i professional, sent unes jornades molt esperades especialment per l’alumnat de segon curs que majoritàriament està pensant en incorporar-se ja al mercat laboral.

Enguany són tretze les empreses i personal autònom que participaran al llarg dels tres dies. Els six Departaments organitzadors (Formació i Orientació Laboral, Administratiu, Agrària, Mecanitzat, Manteniment i Robòtica) han escollit acuradament aquestes empreses. Cal dir que en un mercat laboral on les empreses no estan exemptes de problemes a l’hora de trobar mà d’obra qualificada, la participació en aquest tipus de jornades és molt demandada per moltes. De fet la Cap d’Estudis de Formació Professional, Carolina Fuster, és molt il·lustrativa al respecte: “la majoria d’empreses fa una anys et feien un favor si venien, ara més bé els fas tu el favor invitant-los a participar”.

A través de catorze ponències i exposicions les empreses i professionals participants expliquen a l’alumnat a què es dediquen les seuen empreses, com processos de fabricació innovadors o la importància de la connexió entre el món laboral i el món educatiu. Però no sols són unes jornades pensades per a servir de mostrador del món empresarial, per a que ells i elles coneguen de primera mà que es fa fora dels murs de l’institut, sinó també per a proporcionar a l’alumnat instruments i orientacions que els siguen útils a l’hora de presentar-se amb garanties d’èxit davant els i les empresàries que els contractaran.

Com explica el director del centre, Juan Francisco del Amor “els Departaments han dissenyat unes jornades clarament bidireccionals, unes jornades que servisquen tant per a que les empreses arriben a l’alumnat, com també per a facilitar a l’alumnat habilitats instrumentals que els ajuden a integrar-se fàcilment en el món laboral quan acaben amb l’institut, ja que no sols els hem de proporcionals coneixements tècnics, sinó també habilitats socials, formem persones”.

El món de l’automoció, de la fabricació mecànica, dels ascensors, de l’electrònica, de l’automatització, de les auditories, de l’orientació laboral i, fins i tot, de la psicologia del treball, es farà present al nostre institut els propers dies 18, 19 i 20 en aquestes XV Jornades FP. Importants empreses d’aquests àmbits com GREFUSA, NEUVAL, IMPORTACO o SPS ROBOTICS, entre moltes altres, tindran eixa oportunitat d’informar i motivar al nostre alumnat que en un futur no massa llunyà seran els seus treballadors i treballadores.

Juntament amb aquesta nota de premsa vos adjuntem la programació de les jornades on podeu veure el llistat complet de les empreses i professionals que participen als quals volem fer-los arribar el nostre sincer agraïment per l’amabilitat i prestesa amb que sempre accepten la nostra invitació.