save the children eim verge del pilar algemesi la veu d'algemesíTal i com ja informàrem, l’alumnat de l’Escola Infantil Municipal “Verge del Pilar” ha participat enguany en la campanya organitzada per l’ONG Save the Children per combatre la desnutrició infantil.  L’adquisició d’uns marcadors de pàgines per part de familiars, amics, àdhuc persones de tota la comarca que visitaren Algemesí  el dia de la Trobada d’Escoles en Valencià ha fet possible una important recaptació de donatius en una escola infantil de tan sols 33 alumnes. Que amb 1 i 2 anys tothom siga un artista no ho discutirem, però que un grup d’infants tan menuts recapten la quantitat de 700’23 € per uns treballs d’ornamentació és certament sorprenent. És per aquest motiu que dimarts 3 de maig Yolanda Carmona com a representant de dita ONG visità el centre i en un senzill acte amb l’alumnat, educadores i mares i pares rebia dels xiquets els donatius que havien aconseguit recaptar.
Carmona, en nom de l’ONG,  va agrair a tots els participants el seu interès , el seu compromís i la seua implicació per dur a terme tan magnífic treball, i reconeixia que sols així s’explicava que un centre de primer cicle amb tan sols 33 alumnes haguera aconseguit un import tan elevat. Així mateix, informà que amb aquesta quantitat seria molt el treball referent a alimentació infantil  que podria fer-se als països del Sahel africà. I posteriorment, com a representant de Save the Children procedí a l’entrega d’uns diplomes nominals per a tots els alumnes participants.
En l’acte la representant de les educadores agraí a Save the Children l’oportunitat que els havia ofert de participar en un projecte amb el quals s’han enriquits tots, educadores, pares, mares i xiquets. Explicà també als assistent que els alumnes havien arribat a estar molt motivats i havien respost magníficament a la dinàmica i les activitats preparades. Les educadores han tingut clar des del primer moment que no es tractava sols de recollir diners i enviar-los, sinó d’educar als xiquets en la solidaritat. És per això que calia que els xiquets visualitzaren el que estaven fent. Les docents explicaren com ho havien aconseguit. Es tractava que els  menuts connectaren  la seua acció de decorar els marcadors de pàgines amb aconseguir un donatiu que portaven a l’escola. Per això quan portaven i depositaven en una guardiola l’aportació, agafaven un sobre de l’aliment terapèutic “Pumply nut” que deixaven en una cistella, des d’on “s’envia” a un xiquet africà. El xiquet o xiqueta acabava la seua acció solidària enganxant la foto del xiquet africà en un mural.
La valoració que l’equip docent fa del projecte solidari és molt positiva, ja que aquest projecte ha aconseguit la col·laboració i l’entusiasme de l’alumnat, de les mares i pares i de les docents, és a dir, de tota la comunitat educativa , i no ha quedat reduït a l’àmbit escolar.
Les xiquetes i xiquets de l’EIM Verge del Pilar d’Algemesí han posat en pràctica les esperançadores paraules d’Eduardo Galeano: “molta gent menuda, en llocs menuts, fent coses menudes, pot canviar el món”
Font:algemesi.net