El passat diumenge 31 d’octubre, el parc Salvador Castell es va omplir de gom a gom amb visitants nacionals i internacionals que van visitar la nostra localitat per tal de gaudir amb “The Hell Contest”, la fira del picant i el concurs més important de tota Europa de menjadors de vitets.

Esther Trull Arturo Rencricca the hell contest

Gest d’Esther Trull després de tastar un vitet. LVA

LVA.-  Els campions de menjar vitets d’Hongria, Polònia, Itàlia, Alemanya i Espanya, junt amb Paul Ouro, co-fundador de The Leage Of Fire, i l’ambaixadora oficial Shahina ‘UK Chilli Queen’, van estar al nostre poble per a la celebració de l’esdeveniment.

Àngela Iniesta, triomfadora en 2019, va entregar el cinturó de campiona nacional a Esther Trull Llácer, guanyadora d’aquesta edició, mentre que el cinturó Europeu va ser per a Arturo «Mr Spicy» Rencricca, que el va rebre de Shahina Zeenat Waseem, coneguda mundialment com ‘UK Chilli Queen’, la xica que ostenta el major nombre de victòries en este tipus de concursos.

Esther Trull Arturo Rencricca the hell contest

Esther Trull celebrant la victòria.

Durant tot el dia, els milers de visitants que van passar pel parc Salvador Castell van poder gaudir de productes molt interessants, com formatges i embotits picants (i no picants) elaborats per la tenda gourmet ‘Brenda Escrivà’ d’Alzira i certificats per The Hell Contest. Es va fer la presentació oficial del primer granissat picant de la historia de la mà de Granizados Granny, també certificat per The Hell Contest, un granissat en el que s’ha estat treballant durant l’últim any per a fer d’este producte una cosa original.

Expositors vinguts de tot el territori espanyol i estranger, van posar la nota picant al nostre paladar amb formatges, embotits, delícies mexicanes, les salses més exquisites del món, afrutades, potents, suaus, i originals. Els productors de vitets més importants d’Espanya van oferir al públic tot un seguit de vitets que a més d’u el van fer córrer a buscar l’aigua.

Associacions locals, tallers,  artistes i contacontes van posar la nota solidària i cultural. I, a més a més, dos shows van captar l’atenció dels més curiosos de la mà del cuiner oficial de The Hell Contest, ‘Miguel Hell’, que va dur a terme un showcooking molt interessant on va mostrar com fer un saborós i interessant plat.

El campió d’Espanya de cocteleria va delectar amb un còctelshow que va deixar a més d’u amb la boca oberta. La nota musical va arribar de la mà de la cantant María Carbonell i del grup Stereozone.

“The Hell Contest” es consolida així com la Fira i Concurs del picant més important d’Europa on s’han compartit il.lusions i coneixements amb la gent de The Leage Of Fire, la seua ambaixadora UK Chilli Queen i tots els participants, assistents i expositors vinguts de tot arreu. Vicent Navarro i Jordi Vidal, organitzadors del festival, han volgut reconèixer el treball i fer una menció especial a tot l’equip i col.laboradors que els han ajudat a fer realitat esta experiència.