juan ramón garcía ferrís club atletisme algemesi poliesportiu la veu d'algemesí maristes colegio nuestra señora de la salud hh maristas la veu d'algemesiUn total de 63 associacions locals han participat en l’elecció dels guardonats.
El Teatre Municipal ha acollit l’acte d’entrega dels Guardons d’Honor, que enguany han reconegut la trajectòria de Juan Ramón García Ferrís i del col·legi Marista «Nuestra Señora de la Salud».
A proposta dels col·lectius, associacions i altres entitats, l’Ajuntament d’Algemesí ha atorgat el guardó d’honor de la Ciutat d’Algemesí, a títol individual, a Juan Ramón García Ferrís, per la seua trajectòria com a impulsor de l’esport en l’àmbit local, que s’ha palesat en tot el que ha aconseguit amb la seua dedicació. La creació del Club d’Atletisme, la coordinació de l’esport escolar, la cofundació del Racing Futbol Algemesí o la implicació en la construcció del poliesportiu municipal demostren la labor altruista que ha dut a terme a favor de l’esport i de la creació d’hàbits saludables entre els jóvens.
Juan Ramón García va agraïr el guardó: “És un reconeixement molt especial al treball que he desenvolupant al llarg de més de 30 anys, posant l’esport al servici dels veïns de la nostra ciutat. Durant tots estos anys han hagut moments molt bons i menys bons, moltes competicions, moltes anècdotes i moltes persones que s’han creuat en el meu camí. Però, sobretot, molta il·lusió i molta passió, que això és el que he intentat transmetre durant tots estos anys i són els principals motius que m’ha mogut en el meu dia a dia.
D’altra banda, el col·legi Marista «Nuestra Señora de la Salud» ha rebut el guardó d’honor de la Ciutat a títol col·lectiu en complir-se cent anys de la seua presència i servei al poble d’Algemesí. Un reconeixement atorgat per la seua tasca educativa i de cohesió social fomentant coneixements i valors en l’alumnat, col·laborant en l’activitat cultural a través de les associacions que creixen en el seu si i que abracen múltiples àmbits: solidaritat, cura de les tradicions, pràctica de l’esport i participació social activa. El director del centro, Pedro Sánchez de León, ha destacat que “després de 100 anys de presència marista a Algemesí, els maristes de hui seguim creient en els ideals que van moure als primers. I no és només la meua opinió. És el sentir del cor de la Família Marista, la nostra agosarada manera de ser. És la convicció que val la pena ser el que som. Açò és el que volem dir quan diem Maristas. No és que la nostra missió a Algemesí haja sigut impecable des de l’inici, sinó que hem demostrat la capacitat de canviar caminant”.
Per la seua banda, l’alcaldessa d’Algemesí, Marta Trenzano, ha destacat que en Juan Ramón García Ferrís “tenim un exemple d’una vida dedicada a ajudar als demés a practicar esport. Ha tret moltes hores de la seua vida, incomptables, temps robat al seu oci i a la dedicació a la seua família, per a que els seus veïns i veïnes tingueren la possibilitat d’aprendre dels seus coneixements”.
Respecte al guardó per al col·legi Maristes, Trenzano ha assegurat que “més que un col·legi, és una institució, una forma de veure la vida i la formació que va més enllà de l’aprenentatge acadèmic. Al voltant del centre orbiten nombrosos moviments culturals, esportiu, socials i de reflexió que ajuden, i molt, a dinamitzar la vida de tota la ciutat”.