convent de sant vicent museu valencia de la festa fotoperiodismo valencia agencia de prensa valencia prensa valencia comunicacion periodismo marketing publicidad diseño carteleria carton pluma video corporativo agencia prensa2 moises castell carlos bueno la veu d'algemesíS’escenificarà el miracle “En temps del Compromís de Casp”.

L’antic convent dels Dominics de Sant Vicent tornarà a acollir els actes centrals que la confraria de Sant Vicent i la Basílica de Sant Jaume dediquen anualment al patró dels valencians.

Com és habitual, dissabte 7 d’abril, a les 19.00 hores, es realitzarà la tradicional romeria des de la basílica, pels carrers del Molí i Nou del Convent fins a l’antic convent dels dominics, actual seu del Museu Valencià de la Festa, en la desapareguda església on es custodiava la imatge de Sant Vicent abans de la seua exclaustració. La imatge, una de les més antigues que es conserven en la basílica, està vestida amb ornaments històrics confeccionats per la beata Josefa Naval “la Senyora Pepa”, un altre dels referent històrics i religiosos més coneguts de la història de la ciutat d’Algemesí.

En el claustre del convent se celebrarà una missa i, a continuació, un grup de xiquets i xiquetes escenificaran el miracle “En temps del Compromís de Casp”, baix la direcció Joan Fermín Teruel, responsable de la preparació dels Misteris i martiris de la Festa de la Mare de Déu de la Salut i Guardó d’Honor de la ciutat.

L’escenificació dels miracles de Sant Vicent, habitual als carrers i places de la ciutat de València i d’algunes poblacions de la comarca de l’Horta, va ser recuperada a Algemesí l’any 2004 amb l’escenificació del Miracle dels miracles. La devoció a Sant Vicent està molt arrelada en el cor i la memòria dels algemesinencs que un any més es preparen per a la celebració.

Els actes institucionals organitzats per la confraria del Sant en col·laboració amb la basílica, l’ajuntament i el Museu Valencià de la festa, s’iniciaran aquest cap de setmana i s’estendran fins al dilluns, dia de l’efemèrides del Sant, amb una missa major en la basílica i continuaran durant les properes setmanes amb la celebració popular que organitzen els veïns del Carrer de Sant Vicent en el que es repetirà l’escenificació del miracle amb la realització de diferents actes lúdics i religiosos de cercaviles, processó i un sopar de germanor.

En cas de plutja la missa i el miracle es realitzaran a la Basilica de Sant Jaume.