L’Audiència Provincial ha arxivat la causa contra l’alcaldessa d’Algemesí per “el cas de la tresorera”.

marta trenzano psoe algemesi moises castell agencia prensa2LVA.-  Segons ha informat Las Provincias, l’Audiència Provincial de València ha sobresegut les causes penals contra l’alcaldessa d’Algemesí, Marta Trenzano, que havia interposat la tresorera de l’Ajuntament per l’accés al seu ordinador de treball.

L’acte esgrimeix que no es va cometre el delicte contra la intimitat de la treballadora, com va denunciar la tresorera en el seu moment, encara que no es va recaptar el seu consentiment per a accedir a ell ja que l’ordinador era de titularitat municipal. A més, “realment no es va necessitar accedir físicament a l’ordinador de la querellant, atés que una part d’eixa informació estava allotjada en el servidor de l’Ajuntament”.

Després de la publicació d’este acte, Marta Trenzano va declarar als companys de Las Provincias que “des del primer moment estava tranquil·la perquè sabia que havia actuat de manera correcta”.

Esta pugna judicial entre l’Ajuntament i la tresorera municipal es remunta a 2018, quan l’alcaldessa va rebre denúncies de treballadors municipals en les quals s’informava que trobaven en la impressora i en l’escàner documents aliens a l’Ajuntament. Per este motiu, el consistori va dictar una provisió per a accedir a l’ordinador de la tresorera i poder comprovar si feia tasques que no tenien a veure amb el seu treball.

La tresorera va presentar una querella per un delicte de prevaricació, un altre de revelació de secrets i contra la intimitat. Este últim és el que s’ha arxivat ara per l’Audiència Provincial, ja que els altres ja havien sigut sobreseguts. Ara les administracions hauran de dirimir sobre l’expedient disciplinari de la treballadora.