Acte extrema dretaDos politòlegs, un sociòleg i un historiador creen una taula d’anàlisis sobre aquest fenomen, a través del documental ‘Viatge a l’extrema dreta’.

Alexis Lara (sociòleg i director del documental), Marc Vendrell (graduat en Ciències Polítiques), Raúl Añó (professor d’història) i Idoia Arreaza (graduada en Ciències Polítiques) estigueren el passat dia 19 de Febrer a una taula d’anàlisi sobre l’extrema dreta, on també es va projectar el documental creat pel sociòleg algemesinenc Alexis Lara, titulat ‘Viatge a l’extrema dreta’. Aquests quatre científics socials analitzaven segons ells perquè l’auge d’aquest moviment al País Valencià i a l’Estat Espanyol, també al final del documental i de l’anàlisi hi hagué la participació del públic amb preguntes i reflexions en veu alta.

Segons el sociòleg Lara «per a combatre l’extrema dreta cal fer més pedagogia política, més temps i més recursos per explicar açò a la ciutadania». Per altre costat, Marc Vendrell, politòleg i actualment també a l’equip de Govern d’Algemesí va destacar que «és perillós que conceptes com racisme i homofòbia siguen normalitzats per aquest moviment, i tenim exemples d’extrema dreta als Estats Units i a Brasil i açò està passant».

Raúl Añó, historiador, va dir que «cal il·lusionar a la gent amb la democràcia que tenim actualment» i per la seua part la politòloga Idoia va destacar que «l’esquerra a fallat en alguna cosa si l’extrema dreta està augmentant d’aquesta forma”.

La plataforma “La comarca científica” es la promotora d’aquest documental, que també es projectarà a altre poblacions.