El sindicat CSIF notifica fins a nou hores d’espera. CCOO se suma a les queixes i denúncia que la situació està afectant la salut física i psicològica del personal.

LVA.-  Boxes triplicats i corredors amb llits. El sindicat CSIF alerta del col·lapse que pateix el servei d’Urgències de l’hospital de La Ribera a Alzira, que el dilluns tenia a 38 pacients a l’espera de llit en planta per a ser ingressats. La central sindical lamenta que la direcció del departament no haja realitzat la planificació necessària per a reforçar una plantilla que es troba molt minvada al no cobrir-se les baixes mèdiques.

CSIF ha demanat a la direcció de l’hospital que adopte mesures immediates en el departament davant «el col·lapse» del servei d’Urgències, que està provocant «esperes de fins a nou hores en Traumatologia des que entra el pacient» segons assenyala en un comunicat en el que també afirma que entre el divendres i el dilluns van passar més de 1.000 usuaris per un servei minvat de personal. Alguns dels pacients han sigut ingressats en boxes duplicats d’aforament davant la falta de llits lliures en planta.

El sindicat assenyala que la situació es manté a causa de “l’escassetat de plantilla, que ha perdut a set metges, per exemple, des de l’inici de l’any, la qual cosa repercuteix en una caiguda de la qualitat assistencial”.

La central també posa com a exemple al personal administratiu d’admissió que, a més de tramitar els ingressos, ha de tractar les nombroses queixes de pacients per les demores degudes a la falta de contractació de més professionals per part del departament de salut.

CCOO s’ha sumat a les crítiques realitzades per CSIF i ha alertat que el personal del Servei d’Urgències de l’Hospital de la Ribera porta molt de temps suportant unes condicions laborals que han acabat per a afectar la seua salut física i psicològica.