Dissabte que ve 23 de setembre, a les 11:30 h. al carrer Muntanya, se celebrarà la II edició del Concurs de talladors de pernil Ciutat d’Algemesí.

LVA.-  El pròxim dia 23 de setembre, se celebrarà el II Concurs de Talladors de Pernil a Algemesí. S’enfrontaran sis talladors, inscrits en l’Associació Nacional de Talladors de Pernil, que optaran al premi del Certamen que comporta també el dret a participar en la final del “Campionat del Talladors de Pernil d’Espanya”.

L’assistència a l’acte serà lliure i es podrà gaudir d’un bon plat de pernil i dos consumicions al preu de 10 euros o només una beguda al preu de 1’50 euros. Per a això caldrà adquirir prèviament el tiquet corresponent. Tota la recaptació de l’acte anirà destinada a l’Associació del Càncer d’Algemesí, i el concurs començarà a les 11:30 hores.

Durant l’esdeveniment els jutges aniran observant als diferents participants per a puntuar el seu exercici segons estos criteris: grossor de la rodanxa, la tècnica del tall, l’actitud del tallador, la neteja del pernil, la vestimenta, l’exactitud i la presentació en la prova d’emplatat de 100 grams de pernil o l’aprofitament de la peça. Generalment cada tallador finalitzarà la seua prova en un marge d’hora i mitja o dos per a una peça de pernil ibèric de cebo 50% raça ibèrica d’entre 6 i 7 quilos de pes.

Existeixen diferents tipus de tall: babilla, maça i la punta del maluc, cadascuna d’elles amb característiques diferents a les quals els participants hauran de traure’m el màxim profit.

El Concurs està promogut per Laura i Cristian, de Sabor Umami, empresa especialitzada en pernils i paletes de porc ibèric, així com tots els seus derivats, amb el suport de la Setmana de Bous d’Algemesí i l’Ajuntament local.