Pobresa Zero algemesí moute la veu d'algemesíSota el lema «Innovant contra la violència» es pretén conscienciar a la ciutadania que tota classe de violència genera pobresa. Com cada any, durant aquests dies participaran milers d’habitants d’Algemesí .
Prop de cinc mil escolars de totes les edats estan treballant des de fa una setmana aquest lema i divendres arranquen els actes que programa Pobresa Zero, Algemesí Solidari i L’Ajuntament per a tota la ciutat. Estan col·laborant més d’una trentena d’associacions i entitats d’Algemesí de tota classe, bé siguen culturals, festives o dedicades a la solidaritat de totes les creences, barris i situació social.
Enguany les activitats començaran divendres a les 20h amb la projecció de la pel·lícula «Un día Perfecto» de Fernando León de Aranoa, seguida d’una tertúlia al voltant de les diverses situacions que es van succeint en el film, organitzada per Ullal Cultural.
Dimecres, dia 25, el reconegut economista Arcadi Oliveres oferirà una conferència titulada «Promovent societats pacífiques«. La presència d’Arcadi Oliveres, president de l’Associació Justícia i Pau, és tot una oportunitat per a conèixer les solucions que proposa en la lluita per la defensa dels drets humans al món. Recordem que Arcadi Oliveres és defensor del que ell nomena «Decreixement» per aconseguir l’equilibri social.
«Moute per la Pobresa»
Divendres, dia 27 de vesprada tindrà lloc la gran cercavila pels carrers de la ciutat fins a la concentració en la Plaça Major per a fer la gran crida contra la pobresa on es llegirà un manifest i es trauran al carrer les pancartes i murals que han preparat els grups de 21 centres educatius de la ciutat, a més de la resta de col·lectius participants.
La cloenda de la setmana, com és habitual, consistirà en una gran festa lúdica i esportiva. Es tracta de la jornada «Mou-te per la Pobresa» on una vintena de col·lectius oferiran a la resta de la població la seua les activitats que fan en el dia a dia de la ciutat. La jornada de dissabte, dia 28, començarà amb activitats a les 9 del matí i inclourà des de rutes familiars en bicicleta, ioga, senderisme, partides de pilota, assaig de «Els Bastonets», ball modern, fotografia, danses o taller de pentinats. Mou-te per la pobresa inclou una «Paella Solidària» oberta a tothom.
La recaptació de totes les activitats programades a Mou-te per la Pobresa anirà destinada a finançar les obres de construcció del Centre de Secundària que Algemesí Solidari està promovent a Baasneere a Burkina Faso. Recordem que les pròximes setmanes començarà la construcció de l’edifici d’administració i les latrines; una volta finalitzat l’aulari.