447 revisions són seguiment de la campanya anterior.
El Centre Municipal de Salut, departament que depén de la regidoria de Sanitat de l’Ajuntament d’Algemesí, ha iniciat una nova campanya de detecció precoç de les desviacions de columna. Enguany els metges revisaran un total de 881 xiquets i xiquetes dels centres Maristes, IES Sant Vicent Ferrer, Ribalta, Salvador Andrés, Santa Ana, Verge del Pilar, IES Bernat Guinovart, Escola Pia, Cervantes, Maria Auxiliadora i Blasco Ibáñez.
Dels 881 alumnes que es revisaran, 49 s’han fet al centre de salut municipal, 447 són seguiment de la campanya anterior i requereixen un seguiment, i 355 són alumnes de quart de primària. A més, al llarg del curs s’imparteix una escola d’esquena en la qual es facilita als alumnes exercicis per a enfortir la seua esquena i mantenir una ergonomia correcta. Per esta escola han passat 350 alumnes.
El regidor de Sanitat, Asensio García, ha destacat que esta campanya de promoció de la salut té com a objectiu “la detecció precoç de la malaltia per a poder instaurar a temps un tractament oportú dels processos que evolucionen amb el creixement”.
Segons les estadístiques, el 20% dels escolars de primària i secundària presenten desviacions de columna vertebral, encara que tan sols un 2% necessita tractament especialitzat.
Font: algemesi.net