Un total de 15 grups participaren en la cavalcada dels Reis Mags d’Orient el diumenge 5 de gener, una desfilada que va eixir des del Teatre Municipal, seguint pels carrers Arbres, Germanies i Muntanya per a arribar a la fi de festa en la plaça Major.

reisa mags algemesi cavalcadaLVA.-  Al llarg de la cavalcada els Reis anaren acompanyats, entre altres, per grups d’animació, un drac xinés i actuacions musicals de grups de la ciutat. Diferents grups de ball ompliren de música, ball i color la cavalcada, igual que ho van fer les diferents bandes i grups que també participaren. Va destacar la presència de grups locals que animaren el recorregut, entre ells les bandes de Maristes i Nostra Senyora de la Soledat, la percussió de Trabukatu, la Societat Musical d’Algemesí, Algadins Grup de Danses, la Escola Musical de Tabal i Dolçaina i Berca Grup de Danses. També formaren part del seguici les falleres majors de la ciutat i les seues corts d’honor que encapçalaren una nodrida representació del món faller algemesinenc.

En arribar a la plaça, els Reis entraren en la Basílica de Sant Jaume per a fer les seues ofrenes a Jesús. En acabar, va començar un espectacle amb acrobàcies i un ball per a celebrar que les Majestats estaven a la ciutat. Per a finalitzar, i després de rebre les claus de la ciutat de mans de l’alcaldessa, els tres Reis pujaren a l’escenari per a rebre als més xicotets i fer-se fotos amb ells.

La festa de Reis va arribar a Algemesí carregada d’actes previs a la cavalcada que ompliren la ciutat d’activitats dirigides als més xicotets. Després de la campanya d’animació nadalenca i la huitena edició de Expo Fira Jove, el dissabte 4 de gener la plaça Major es va convertir en una gran festa, primer amb un espectacle infantil i posteriorment amb la possibilitat d’entregar la carta als ambaixadors reals.