«Dames de la foscor: Explorant la fascinació pel negre a la moda espanyola de l’avantguarda», desfilada en el Museu celebrant l’herència del Negre en el Disseny Espanyol.

LVA.-  Dissabte que ve, 21 d’octubre, el Museu Valencià de la Festa d’Algemesí, València, es converteix en l’epicentre de la moda amb la presentació d’un catàleg inèdit: «Dames de la foscor», la publicació que materialitza l’exposició sobre el negre en el disseny espanyol del segle XX i XXI que es va inaugurar en el mateix museu el juny passat amb peces de l’Alventosa Talamantes Collection i fotos de José Juan Talamantes Sanchis. Una oda a l’herència del negre en la moda espanyola del segle XX-XXI i un homenatge a la creativitat de destacats dissenyadors.

L’esdeveniment destacarà el llegat del negre en la moda d’avantguarda del nostre país, a través d’una desfilada de moda amb més de 20 peces i models que formen part de l’exposició i aquelles que no van ser seleccionades per a ser exposades. Des del mestratge de Cristóbal Balenciaga fins a les visions contemporànies d’Amaya Arzuaga i Roberto Verino. Més de 20 models desfilaran amb peces emblemàtiques que il·lustren aquest catàleg, incloent-hi vestits, conjunts i fins i tot mantons de manila de la col·lecció privada de moda d’autoria espanyola del comissari Guillem Alventosa Talamantes, que ha dirigit tot el projecte tèxtil i expositiu un any més.

La presentació s’enriquirà amb l’orfebreria dels joiers algemesinencs Agustín i Amaia, així com el talent del centre d’estètica Tacte Bellesa en el maquillatge, creant una experiència visual i sensorial única. Un espectacle audiovisual captivador acompanyarà la desfilada, emulant la presentació d’una col·lecció de moda contemporània.

Aquesta celebració no sols ret homenatge al negre com a color, sinó també a la seva intrínseca relació amb la religió i la tradició folklòrica espanyola. Els visitants tindran l’oportunitat d’explorar com aquest to ha estat interpretat al llarg del segle XX i XXI per visionaris dissenyadors com Manuel Piña, Sybilla Sorondo, Francis Montesinos i Manuel Pertegaz entre molts altres.

L’entrada és gratuïta fins a completar aforament i no es requereix reserva prèvia. Uneixi’s a nosaltres en aquest inoblidable viatge a través de la moda espanyola i la seva fascinació pel negre en «Dames de la foscor».