El Covid-19 aguanta actiu durant hores en diverses superfícies i, per tant, amb possibilitat de generar nous contagis. Davant esta circumstància, l’Institut Europeu de Qualitat del Somni (ESCI) va iniciar una investigació el mes d’abril per a poder trobar una solució al possible allotjament del virus en matalassos. El resultat és una tecnologia denominada Viruclean, un tractament que redueix la càrrega viral fins a un 99% i que, a més de neutralitzar tot tipus de coronavirus, també exerceix la seua acció sobre virus i bacteris comuns.

Grup DELAX tomas zamora agencia prensa2 moises castellLVA.-  El mètode consisteix a impregnar les fibres tèxtils del matalàs amb milions d’agregats de nanopartícules de plata amb una càrrega elèctrica positiva. Quan estes partícules entren en contacte amb el microorganisme neutralitzen la seua membrana externa, que té càrrega negativa, d’esta manera perd el seu escut protector natural i deixa de ser contagiós. En unes tres hores la superfície es autohigienitza, reduint en un 99% la seua capacitat de transmissió o reinfecció a la persona que dorma sobre ell.

Per molt que es llaven els llençols, el virus pot seguir allotjat en el teixit del matalàs, i la seua pervivència fa factible un nou contagi. Per això es tracta d’un producte idoni per a hotels i allotjaments turístics.

La producció ja s’ha iniciat i es realitza íntegrament a Espanya, en la planta de Grup Delax propietat de l’algemesinenc Vicent Barberá, la primera fàbrica que va obtindre el certificat sanitari a Europa per a la seua divisió de matalassos per a bebés.