Desenes de veïns de la ciutat han donat el seu SÍ per a que xiquets, xiquetes i joves en risc d’exclusió no es senten sols o diferents per la seua vulnerabilitat i, a més, compten amb l’oportunitat de tindre un futur millor.
Amb motiu del DÍA DE LA BANDERETA que Creu Roja celebra anualment a favor dels col·lectius més desfavorits, atenent a les recents estadístiques sobre exclusió social, enguany s’han centrat tots els esforços per a lluitar per la igualtat d’oportunitats en el col·lectiu més jove de la nostra societat.
Per aquesta raó, des de Creu Roja Algemesí, i gràcies a l’entrega e il·lusió de quants tècnics i voluntaris participen en les distintes intervencions que realitzem, venim portant a terme distints projectes dirigits a integrar en la societat a xiquets i xiquetes de la nostra localitat. Entre les múltiples actuacions realitzades destaca la “Ludoteca infantil” que els nostres voluntaris de Creu Roja Juventut organitzaren el passat mes d’agost en les instal·lacions de la Delegació. Així, a través de distints tallers i jocs, 10 xiquets tingueren l’oportunitat d’aprendre i divertir-se de la mà dels nostres voluntaris més joves, que amb la seua alegria i il·lusió els proporcionaren un espai de diversió, socialització i aprenentatge.
Posteriorment, els dies 1 i 2 de setembre, els voluntaris de l’àrea de joventut portaren a terme una campanya de sensibilització en el centre comercial de Carrefour -tant d’Alzira com de Cullera- amb la finalitat de promoure la compra de material escolar en benefici dels xiquets i les xiquetes més desfavorits. El material escolar obtés en aquesta campanya es va distribuir al llarg de la primera quinzena del passat mes d’octubre, resultant agraciats un total de 100 menors de famílies proposades tant pels Servicis Socials Municipals com pels tècnics i educadors socials de la nostra Delegació.
Amb la mateixa finalitat, el passat dissabte 04 de novembre, tècnics i voluntaris ens desplaçàrem al mercat d’Algemesí per a donar difusió a la campanya A FAVOR DE LA INFÀNCIA I LA JUVENTUT, realitzada íntegrament per a facilitar un futur millor a la infància que més ho necessita. Aquesta cita solidària es dugué a terme amb gran satisfacció gràcies a la inestimable i desinteressada col·laboració de quants veïns i veïnes d’Algemesí feren seua la causa, motiu pel qual no podem més que agrair encaridament el seu compromís, implicació i altruisme.
Gràcies a la vostra solidaritat, desenes de xiquets i xiquetes d’Algemesí tindran l’oportunitat de rebre material escolar, classes de reforç, beques menjador, materials de primera necessitat, suport psicosocial i quanta ajuda o assistència necessiten. Gràcies a la vostra solidaritat continuarem treballant al seu costat per a ajudar-los a superar barreres, millorar la seua relació amb l’entorn i vetlar per la igualtat d’oportunitats.