AAPSD teatre municipal sahara occidental josep bermudez  Caravana Per la Pau Front Polisari ls veu d'algemesíEn aquesta assemblea la Junta Directiva donà a conéixer a tots els socis de l’AAPSD l’informe anual d’activitats, així com l’estat de comptes i els resultats del darrer viatge als campaments de refugiats que es dugué a terme el passat desembre.

La Junta directiva remarcà la seua satisfacció pel grau de consecució dels objectius que té l’AAPSD marcats des de la seua fundació, que es resumeixen en la millora i dignificació de la vida de les persones amb discapacitat profunda que viuen als campaments de refugiats del Sàhara Occidental.

Per aconseguir açò l’AAPSD, entre d’altres iniciatives paral·leles, ha col·laborat un any més en la Caravana Per la Pau, que porta material de primera necessitat als campaments des de diversos punts de l’estat espanyol, amb 14.000 Kg de material sanitari i alimentació (bolquers de diferents talles, sabó/xampú, detergent, arròs, llegums, oli, sucre i medicines). L’AAPSD ha sigut l’ONG valenciana que més ha aportat aquest any a aquesta caravana imprescindible per a la supervivència del poble saharauí. A més, al desembre es realitzà la visita als campaments, amb un equip de 2 fisioterapeutes i una persona d’intendència, que continuaren amb el programa de formació per a famílies i personal sanitari iniciat al 2013, i construïren diverses cadires terapèutiques per a xiquets amb discapacitat profunda.

Com a conclusions finals, la Junta Directiva mostrà la seua intenció de continuar amb els dos programes que porta endavant l’associació, tant el d’ajuda domiciliària com el de formació a les famílies, i anuncià la posada en marxa d’un grup de treball permanent als campaments, format per personal assistencial saharauí, i un coordinador del Ministeri de Cooperació. La Junta de l’AAPSD explicà que aquest nou projecte s’ha posat en marxa compant amb la col·laboració i vist-i-plau del Ministeri de Cooperació de la RASD, i suposarà una nova empenta per al projecte solidari que aquesta ONG porta endavant des de fa 5 anys als campaments de refugiats del Sahara Occidental.

Aquesta assemblea comptà amb la presència de la regidora de Benestar Social, Cooperació i Solidaritat, Ana Girbés, i del regidor de Més Algemesí Josep Bermúdez. També comptà amb la presència dels delegats del Front Polisari al País Valencià, que finalitzaren l’acte dedicant unes paraules d’agraïment als membres de l’associació. Per acabar, la Junta de l’AAPSD anuncià la pròxima visita de la Ministra de Cooperació de la RASD a Algemesí, que es durà  a terme el proper dilluns 18 de febrer, i que inclourà una recepció oficial per part de l’Ajuntament d’Algemesí una xerrada per informar de la situació actual del poble saharauí.