skateL’Ajuntament d’Algemesí ha adjudicat la construcció d’un skateparck que s’ubicarà entre l’avinguda del Carrascalet i el carrer de Sant Fermí annexa a l’equipament esportiu d’escalada, tractant de crear un conjunt esportiu destinat a la pràctica de modalitats esportives urbanes a l’aire lliure. La inversió se situa al voltant dels 80.000 euros.

Tota la zona de l’skatepark s’integrarà en la zona verda existent, respectant la totalitat de l’arbrat de la plaça, i estarà rodejat per una zona verda, de gespa natural, que actuarà delimitant l’espai lúdic i al mateix temps permetrà la pràctica esportiva interior, separant-la dels vials existents al voltant. Es tracta d’una ubicació propera al col·legi Verge del Pilar que disposa d’aparcament suficient i prop de la futura habilitació del carril bici previst en aquesta zona.

«Cada temps aporta nous formes d’esplai i de pràctica esportiva entre els més jóvens i el que fem creant l’skatepark és canalitzar una reivindicació de molts jóvens algemesinencs», assegura el regidor d’Esports, Pere Blanco.

En l’àmbit esportiu l’skatepark compleix amb els condicionants necessaris per catalogar la instal·lació com a classe D, indicada per a dur a terme competicions de la categoria Starter de la Reial Federació Espanyola de Patinatge. El seu disseny està pensant per a acollir tot tipus de practicants, des dels iniciats en l’skate, fins aquells que tenen major experiència o nivell de patinatge, així com per a la pràctica amb rollers, skates, long skates o scooters (patinets).

Al disseny s’ha previst l’habilitació de tres zones diferenciades dins l’espai de l’skatepark com són la zona de bowl i rampa, la de rampes on tota la zona del coping està interrelacionada, caracteritzada per la construcció d’un bowl, d’una profunditat màxima d’1,80 m amb rampes fins als 2 metres d’alçada. També està la zona de rolle i la de street.

L’equipament comptarà amb una instal·lació d’il·luminació per facilitar que tots els obstacles estiguen perfectament il·luminats, incloent-hi la part superior de les diferents elevacions, amb almenys dos direccions d’il·luminació.