Dins d’un pla de regeneració de El Raval, l’ajuntament d’Algemesí dóna llum verda a un projecte urbanístic que passa per la demolició del velòdrom. Això generarà sòl per a l’ampliació del col·legi Salvador Andrés i per a habilitar noves àrees de diversió que ajuden a recuperar el barri.

velodromo algemesi moises castell

Imatge actual del velòdrom. M.C.

LVA.-  És comprensible que el col·legi vulga ampliar el seu pati perquè els xiquets tinguen més espai per a jugar, però haver de destruir un edifici com el velòdrom sembla una insensatesa. El complex format pel camp de futbol, piscina descoberta i velòdrom constitueix una zona esportiva envejable per a qualsevol ciutat d’Espanya. Però l’abandó que va patir la piscina va provocar que ara s’estiga plantejant la construcció d’una nova en un lloc diferent, i la intenció de l’Ajuntament és pitjor en el cas del velòdrom, perquè una vegada demolit no s’edificarà un altre.

El velòdrom d’Algemesí està en perfecte estat d’ús. No necessita cap reforma. L’única cosa que necessita és promoció perquè s’utilitze amb major intensitat. És un recinte segur perquè puguen entrenar aquells que treballen fins a la vesprada i només poden eixir a pedalar quan fosqueja. Però cal publicitar-lo i donar facilitats.

Tenim un edifici que és l’enveja de molts municipis, però el volen trencar. Seria més senzill i econòmic situar davall dels peralts zones de jocs i diversió per als xiquets del col·legi. En altres velòdroms d’Espanya s’aprofiten eixos espais per a situar futbolins, ping pon, billars, aules, oficines… Fins i tot es podria fer un túnel des del col·legi al centre del velòdrom perquè passaren els xiquets a jugar. Hi ha suficient extensió per a una pista multiusos protegint amb una xarxa la pista de rodatge dels ciclistes.

El dur formigó armat del velòdrom provocarà que el cost de la seua demolició puga eixir per una autèntica milionada. Amb total certesa, redissenyar el que ja tenim per a adaptar-ho a les necessitats actuals suposaria major maldecap, però resultaria infinitament més econòmic (i pense que lògic).

Mentre Ontinyent, Novelda, Jumilla o Mataró rehabiliten els seus velòdroms -o Sueca estudia la possibilitat de construir un-, ací hi ha qui prefereix la política de la destrucció. Així segur que no li facilitem a cap jove que es puga convertir en un futur campió ciclista. Per cert, que la Federació de Ciclisme de la Comunitat Valenciana va sol·licitar permís per a entrenar en el nostre velòdrom i un mes després encara no s’havia produït cap resposta. Per descomptat, si volen que estiga infrautilitzat eixe és el camí. Serà una manera de justificar el seu enderrocament amb els diners de tots.