Algemesí compta des de el passat mes de desembre amb una nova associació cultural que te la seua seu a la plaça del Mercat número 10. Els fundadors son Joan V. Vallés Morales, terapeuta Gestalt i llicenciat en administració i direcció d’empreses, i Inmaculada Herrero Durá, diplomada en sexualitat holística i Instructora de Ioga Kundalini i Pilates Matwork, veïns d’aquesta localitat.

asociacion cultural mercat 10

– Quins son els objectius de la vostra associació?

– La nostra associació vol ser un referent en Algemesí per a tots aquells que volem viure una vida més saludable. Els nostres objectius son compartir els coneixements i les experiències particulars que ens ajuden a viure més plenament i conscientment. Poder conèixer-nos i acompanyar-nos en el camí que hem escollit viure.

– Cóm enteneu una vida més saludable?

– Ho entenem des d’una perspectiva holística, és a dir, integrant totes les vessants que implica ser humà. Tenint en compte tota la nostra complexitat com a individus i com a societat. La salut te a veure amb el cos, les emocions, la ment i lo diví, així com en els vincles que establim en les persones que ens envolten.

– Què oferiu a la vostra associació?

– El que oferim és molt divers i, al mateix temps, té un comú denominador molt senzill. Tot el relacionat amb una vida més saludable des d’una perspectiva holística. Oferim Kundalini Ioga, Hata Ioga, Pilates, Reiki, Terapia Gestalt, Teràpia Sistèmica, Massatge relaxant-descontracturant, Registres Akhàsics, Tarot terapèutic, teràpia energètica i sexual, tallers de cuina saludable, meditació i moltes més que es van ampliant setmana rere setmana en les aportacions que els nous socis van duent i suggerint. Oferim tallers gratuïts de diversa naturalesa, com tallers sobre educació lliure, música creativa, software lliure, sobirania, plantes medicinals, moneda social, etc,

– Qui ofereix els serveis?

– Els serveis sempre son oferts per socis i destinats exclusivament a socis. Nosaltres, personalment, avaluem la capacitació i experiència dels socis que volen oferir algun servei o impartir algun taller. La màxima del nostre projecte és la Integritat, per tant, som rigorosos en la qualitat de tot el que es fa dins la associació i sempre respectant la llibertat dels socis per establir els acords privats que estimen oportú.

– Què cal per fer-se soci?

– Només abonar un euro com a quota anual.

– És aquest un moment difícil per encetar un projecte com aquest?

– El temps que estem vivint, tan incert i turbulent, és precisament el més adient. Quan més falta fa poder retrobar-nos des de la nostra humanitat i prendre consciència d’allò que veritablement som i del que venim a fer. Vivim temps en que estan eixint a la llum, dins nosaltres, aspectes que havien estan amagats des de temps enrere. I en aquesta circumstància és quan la nostra iniciativa ha sorgit. La nostra iniciativa no és un fet aïllat. Tot al contrari, forma part d’un moviment planetari que rau en la necessitat de viure i relacionar-nos d’una manera més saludable i connectada i que abarca tots els aspectes de la nostra existència.