l'eixam-Associació de Dones Feministes d'Algemesí-NO ÉS NO, per unes festes lliures d'agressions sexistes-setmana de bous-fotoperiodismo valencia-agencia de prensa valencia-prensa valencia-comunicacion-periodismo-marketing-publicidad-diseño-carteleria-carton pluma-video corporativo-agencia prensa2-moises castell-carlos bueno-la veu d'algemesíDes de l’Eixam – Associació de Dones Feministes d’Algemesí – promouen la campanya “NO ÉS NO, per unes festes lliures d’agressions sexistes”, coincidint amb la Setmana Taurina d’Algemesí.

Des de l’Eixam – Associació de Dones Feministes d’Algemesí – promoguem la campanya “NO ÉS NO, per unes festes lliures d’agressions sexistes”, coincidint amb les festes de la Setmana Taurina d’Algemesí.
La campanya té per finalitat la conscienciació i prevenció de l’agressió sexual mitjançant una reivindicació contra la violència masclista associada a ambient festius, on la permissivitat amb les conductes masclistes respecte a les conductes sexuals es normalitzen i toleren sota l’empara que quan s’està de festa «tot val».

La violència contra les dones és una problemàtica estructural de la nostra societat. Parteix d’una concepció culturalment arrelada, el patriarcat, que entén la dona com un subjecte secundari al servei d’un subjecte primari, l’home. La dona es vista com un ser fràgil que s’ha de protegir de les relacions sexuals, perquè aquestes són relacions de violència. Així educades, les dones reaccionen a la insistència davant la demanda de relacions sexuals amb por, inseguretat i culpa.

La campanya vol conscienciar sobre la necessitat del consentiment per a les relacions sexuals asseverant que no hi ha cap culpa en començar una relació sexual, ni tampoc hi ha res que impedisca aturar-la en el moment en què no ens sentim còmodes.

Aquest és el sentit del senzill eslògan «NO ÉS NO», una frase tan senzilla que no requereix explicació. Per a que les relacions sexuals no siguen un espai de domini i violència, sinó de llibertat i igualtat, cal respectar el consentiment.

Malgrat aquesta evidència, les coses no funcionen així a la nostra societat, i és per açò que sorgeix la necessitat de la campanya i una crida a la co-responsabilitat: conscienciar els xics i les xiques per a que no assumisquen de manera inconscient aquestos rols i no toleren, amb la seua complicitat, aquesta mena de violència. A les seues relacions cal que aparega l’afirmació, el sí, el consentiment.

Amb el propòsit de difondre aquestes idees de prevenció de la violència contra les dones, l’Eixam organitzarà durant la Setmana Taurina, concretament el dia 21 i 22 de setembre, els següents actes:

• Es muntarà un estant amb una pancarta amb el lema «NO ÉS NO» i es repartiran fullets informatius. Divendres 21, al carrer Muntanya, davant d’Ibercaja, a les 19.30 hores. Dissabte 22: al mercat, cantó Lluís Vives, Mossen Blanch (davant de «Casa Ibor»), a les 11.30 hores.

• S’organitzarà una campanya a les xarxes socials per a participar amb la pujada de fotos a un PHOTOCALL a favor del lema, on s’animarà al públic a participar.

L’Eixam