los tambores que hablan tonxu victor manuel javier salazar la veu d'algemesiEl passat dimarts 5 de desembre, el col·legi Maristes d’Algemesí va realizar el seu XVI Concert Solidari. En aquesta ocasió, la ONG marista SED (Solidaridad, Educación y desarrollo) es va fer present en l’acte a través del germà marista Javier Salazar i el cantautor basc Tontxu.
En la primera part de l’acte, Javier Salazar Celis, actualment vicepresident de SED, va fer la presentació del disc-llibre Los tambores hablan. La seua intervenció fou realment pròxima i familiar. A continuació, el cantant Tontxu, acompanyat dels alumnes del col•legi Maristes, va cantar Invictus, un dels temes que més estan sonant d’aquest espectacular projecte. Durant el descans, el conegut cantautor, va signar i dedicar el disc-llibre a tots els interessats. En aquest disc també hi participen Víctor Manuel, Antonio Carmona, Ana Belén, Miguel Ríos, Inma Serrano, Pasión Vega, José Sacristán, entre tants més…
En la segona part de l’acte, les actuacions foren molt diverses i boniques. L’alumna de Batxillerat Mar Reig Copoví i l’acadèmia de dansa Paso a Dos d’Alzira presentaren coreografies de dansa neoclàssica, contemporània i espanyola. A continuació, els violinets de l’Escola Suzuki interpretaren peces variades i espectaculars. Finalment, els alumnes de Primària i Secundària del centre marista, interpretaren la nadala Seamos Navidad, acompanyats pel professor Pablo Herranz, autor d’aquesta cançó.
El Concert Solidari és l’activitat més emblemàtica que el centre realitza en matèria de solidaritat.A dia d’avui, són molts els projectes que SED té en funcionament en més de 30 paissos d´Àfrica, Amèrica Llatina, Àsia i Europa. A més,des de la comissió de solidaritat del col·legi, s’organitzen moltes altres activitats solidàries com la Marxa Solidària o l’Entrepà solidari. Com ja és sabut, un dels objectius de la institució marista és l’educació en valors, especialment en el valor de la solidaritat.