alzheimer-congreso-centre polivalent-fotoperiodismo valencia-agencia de prensa valencia-prensa valencia-comunicacion-periodismo-marketing-publicidad-diseño-carteleria-carton pluma-video corporativo-agencia prensa2-moises castell-carlos bueno-la veu d'algemesíLa jornada tindrà lloc el 6 d’octubre en el Centre Polivalent i servirà per a analitzar avanços en les teràpies i tractaments.

Algemesí acull el setè Congrés Autonòmic d’Alzheimer. Les activitats tindran lloc el 6 d’octubre en el Centre Polivalent. Està previst que participen més de 300 persones en aquesta jornada que serveix per a compartir coneixements i experiències en l’atenció de les persones afectades per aquesta malaltia. Una jornada que reivindica la consciència social.
Després de la inauguració, les ponències i tallers abordaren qüestions com les teràpies, donació de cervells per a investigar la curació, seguretat de les persones afectades per la malaltia, teràpies musicals per a estimular el record, la biodansa o l’estimulació de les emocions.

El president de la Federació Valenciana d’Associacions de Familiars de persones amb Alzheimer (FAVAFA), Emili Marmaneu, entitat que coordina a 37 associacions locals, ha reivindicat la necessitat de complir la llei de dependència i que existisquen centres de dia “singularitzats en l’atenció als malalts d’Alzheimer”, al temps que ha reivindicat la necessitat de formar als cuidadors i, sobretot, “un pla sanitari d’Alzheimer que se centre a atendre la prevenció”.

La regidora de Benestar Social, Ana Girbés, ha recordat a Jaime Betí, fundador de l’Associació de Familiars d’Alzheimer d’Algemesí, que com ha recordat la seua presidenta, María Bueno, es va fundar l’any 2000 i en l’actualitat atén a 60 persones en el modern centre de respir de la ciutat.

L’alcaldessa d’Algemesí, Marta Trenzano, ha destacat el caràcter solidari dels algemesinencs i que acollir aquest congrés “és un honor i esperem que servisca per a donar passos endavant en el tractament i benestar de les persones afectades per aquesta malaltia”. Trenzano ha recordat que l’actual centre de respir és una realitat que mostra “la preocupació de les diverses corporacions per a millorar el benestar de les persones afectades i els seus familiars”.

La Federació Valenciana d’Associacions de Familiars de persones amb Alzheimer ha declarat a Algemesí, ciutat solidària amb l’Alzheimer.