“L’ajuntament d’Algemesi ha volgut convertir el centre de salut de la plaça de la Ribera en un Centre de salut Integral (CSI), el que suposa una ampliació de l’àrea d’urgències amb dotació d’aparell de radiologia”.
Amb aquestes paraules s’expressava el regidor portaveu municipal del PP Enrique Ballester, després nomenat Comissionat, amb unes declaracions arreplegades al BIM Berca de Novembre de 2009. Ja ho anunciaren en 2007 en un acte al mateix centre de salut amb plànols al que acudiren el gerent Manuel Marin, el secretari de sanitat llavors Lluís Rosado i l’alcalde V. Ramón Garcia.
A dia de hui, i amb l’entrada del nou govern municipal iniciarem converses amb les responsables de Conselleria que ens comunicarem que l’expedient estava paralitzat per unes contradiccions amb les dades facilitades per el govern del PP, amb el resultat que Ribera Salut, no solament no han invertit en les infraestructures promeses, tampoc amb el pla funcional promès en 2009, que deuria de dirigir l’acció sanitària de les obres futures i un avant projecte que anirien a càrrec de la concessionària segons el conveni signat fins a 2018 amb la Generalitat.
Però no solament es va prometre l’ampliació de l’àrea d’urgències, per a una població de més de 35.000 persones (Algemesí – Albalat) vertadera necessitat que no deuria d’esperar ni un dia més, també es va prometre ampliar el sobre massificat gimnàs de rehabilitació, redimensionar les consultes de les comares i pediatria i tindre alguns llits per a estàncies de malalts inferiors a 24 hores. Fins hui, tot ha estat un fum que s’ha dissolt en la més absoluta desídia dels gestors sanitaris. L’atenció primària pareix que no està dins de les seues prioritats.
El grup municipal d’EU vol fer una denúncia pública de la inacció tant de la Generalitat del PP al seu dia com del govern municipal del PP i ara amb el nou govern estem suplint les deficiències per què els responsables de la Conselleria elaboren el pla funcional.
Des de la regidoria de sanitat de l’Ajuntament estem fent tots els esforços per dur endavant la reforma i ampliació necessària que requereix el nostre Centre de Salut.
Font: EU Algemesí