PENSA QUE EN COMPTE DE GOVERNAR UN AJUNTAMENT GOVERNA UN «CORTIJO» I QUE LA SEUA VOLUNTAT ESTÀ PER DAMUNT DE LA LLEI, DONAT PEU A UNA GREU INSEGURETAT JURÍDICA AL CIUTADÀ.
Després de fer públic el passat dia 8 de juliol que l’equip de govern havia alterat l’horari de l’ORA a través simplement d’una notificació en facebook, sense cap tipus de plasmació administrativa, M+S ALGEMESÍ sol·licità el dia 11 que s’encetaren els expedients administratius per a realitzar les modificacions legals oportunes que donaren validesa jurídica a una decisió que en si no qüestionem. En cap moment hem vist amb mals ulls la decisió d’eliminar l’ORA les vesprades i dissabtes de juliol i agost, però això s’ha de fer com pertoca, aprovant-ho el plenari i negociant amb l’empresa la modificació del contracte amb una compensació econòmica que fera que tal decisió no acabe sent perjudicial per a l’erari públic.
D’això fa una setmana i res s’ha fet al respecte. Demanàrem que la proposta que feren els tècnics passara per les Comissions Informatives i després per plenari. Majúscula ha estat la nostra sorpresa hui quan hem vist que aquest tema no forma part dels punts de l’ordre del dia de les comissions i que cap tècnic ha rebut l’encàrrec de buscar solucions a l’irregularitat existent.
No podem oblidar que per molt anunci que es faça al facebook, i per molt que es canvie el lletreret informatiu que hi figura en la màquina expenedora de tiquets, el que té validesa legal és allò que s’ha acordat en plenari i al contracte de gestió. I allò vigent a hores d’ara és que per les vesprades i dissabtes s’ha de pagar. Entenem que el desgovern que impera a l’ajuntament d’Algemesí està creant inseguretat al ciutadà, ja que si qualsevol agent municipal denunciara a un vehicle per no haver posat el tiquet, la llei estaria de la part del policia municipal i no del ciutadà. Afortunadament el cos de la policia té més sentit comú que l’equip de govern, i no ho farà.
El mínim que li hem de demanar a l’equip de govern és que respecte la normativa que emana del propi ajuntament i que modifique d’acord amb el procediment administratiu vigent allò que siga favorable per al poble. Per això resulta cridaner i lamentable que després de la denúncia pública sobre aquesta irregularitat feta per M+S ALGEMESÍ cap responsable polític municipal isca a la palestra a explicar què ha passat. Una vegada més la transparència brilla per la seua absència i ni l’alcaldessa ni ningú han eixit a assumir responsabilitats ni a donar explicacions. Ens hagués agradat que l’equip de govern hagués eixit a defensar la seua decisió i a explicar el perquè s’han fet les coses així, però no ha passat. Els hem donat una setmana de temps per explicar i encaminar el problema i el que hem descobert és que tenim un  equip de govern «estruç» que quan hi ha problemes i dificultats amaga el cap en terra. Els ciutadans es mereixen una explicació i una rectificació, però la falta de reflexos i professionalitat política han fet que en una setmana siguen incapaços d’abordar el tema.
És per això que des de M+S ALGEMESÍ anem ja a demanar responsabilitats politiques i volem que algú done explicacions i assumisca l’error que s’ha comés. Fent les coses així s’ha incorregut, al nostre parer, en un «acte» plenament nul d’acord amb el que s’estipula a l’article 62 de Llei de Procediment Administratiu comú, tan nul que realment no hi ha ni «acte».
No és possible que amb aquesta irregularitat palmària l’alcaldessa siga la primera persona que 15 minuts després de publicitar la decisió al facebook municipal ella la «rebotara» al seu facebook. Siga o no siga una decisió seua, la fa seua mantenint-la i no rectificant l’error procedimental comés. Ella és la primera que deuria haver vist la irregularitat i no la va veure. No podem confiar en una alcaldessa que passa totalment de la legalitat i que és capaç de usurpar al plenari una decisió que li compet. Ella és la màxima responsable i ha decidit no donar la cara i no donar explicacions. És evident que pensa que en lloc d’una administració pública està dirigint un «cortijo» on la seua simple voluntat esdevé llei.
Esperem que encara que siga per despatx extraordinari done cobertura legal a aquesta situació, ja que si de manera irresponsable renuncia a fer-ho serem nosaltres els qui ho portarem, si s’aprova la urgència, per despatx extraordinari. El que no podem es crear aquesta situació d’inseguretat jurídica i fer com si no passara res. Els ciutadans d’Algemesi no es mereixen aquest tracte.
Font: mesalgemesí