L’EIM “Verge del Pilar” d’Algemesí torna a col·laborar amb Save The Children. L’any passat recaptà més de 1600€.

Per quart any consecutiu l’Escola Infantil Municipal “Verge del Pilar” col·laborarà en la tasca solidària de l’ONG Save the Children recaptant fons per als seus projectes. Enguany, any del seu centenari, l’ONG guia la nostra mirada cap a la infància refugiada que fuig de la guerra de Síria, en concret la població infantil del camp de refugiats que hi ha a Zaatari (Jordània).

Zaatari és un camp de refugiats  situat a Jordània on es concentra una població d’uns 80.000 habitants, dels quals uns 20.000 són xiquets i xiquetes. Dins del camp treballa l’ONG Save the Children, que entre altres quefers, està al càrrec d’ una dotzena d’escoles infantils. Com que a eixes escoles els cal disposar de recursos escolars, l’alumnat de l’Escola Infantil “Verge del Pilar” durà a terme el proper dimecres dia 29 a les 15’30 a la Plaça d’Espanya, una activitat escolar anomenada “Passos solidaris”, que consisteix en fer un recorregut, bé corrent, bé caminant, bé assegut en el carro…a canvi  d’un donatiu que entreguen els/les  patrocinadors/es.

Els donatius els porten al centre i allí les docents hem habilitat un espai on es reprodueix una tenda d’un camp de refugiats que fa la funció d’escola, a la que hem anomenat Escola “L’Esperança”. Inicialment no hi ha res dins la tenda, però poc a poc conforme van aportant els xiquets i xiquetes el fons, es va dotant la tenda de material escolar necessari. Els xiquets i les xiquetes van veient i vivint la transformació i comprenen així el resultat de les seues accions solidàries. La solidaritat no té fronteres i mai s’és massa menut per a educar-se en el valor de la solidaritat, tal i com ja sabem en el centre. 

Però no sols es fa açò, ja que el centre prepara una sèrie d’activitats dins i fora del centre a través de les que xiquetes i xiquets, famílies i patrocinadors coneixen la realitat dels infants refugiats i duen a terme una cadena d’accions per combatre les seues carències.

Any rere d’any ens meravellem de la implicació d’alumnat i famílies, i encara que la recaptació econòmica no és el únic mesurador, hem passat de 700€ en la 1a edició a 1632 € en la 3a. Una dada significativa és que alguns ex-alumnes també es passen pel centre amb la intenció de col·laborar en el projecte solidari, la qual cosa demostra com d’important per a l’alumnat i les seues famílies és eixa experiència solidària que se’ls ofereix en l’escola. En l’actualitat les famílies dels i de les  alumnes es troben buscant patrocinadors per als infants, així que tot aquell que vulga col·laborar no té més que posar-se en contacte amb l’EIM “Verge del Pilar”.

No sabem encara els resultats econòmics de “Passos solidaris” en 2019, sabem que serà difícil igualar el resultat de 2018, però el que sí tenim clar és que ara, i malgrat el que diguen els mapes, Zaatari està més a prop d’Algemesí , perquè està en el cor dels seus infants.