El Pla Corresponsables ofereix al voltant de 300 places per a diversos serveis orientats a facilitar la conciliació de la vida laboral, familiar i personal.

LVA.-  L’Ajuntament d’Algemesí ha presentat el programa Corresponsables, on s’ofereixen al voltant de 300 places per a diversos serveis orientats a facilitar la conciliació de la vida laboral, familiar i personal. Aquest programa està inclòs en el marc d’actuacions del Pla Corresponsables promogut pel Ministeri d’Igualtat, la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i l’Institut Valencià de la Dona amb un total de 140 mil euros per al municipi d’Algemesí.

En l’acte de presentació, al que va assistir el regidor d’Igualtat, Ximo Rosell, la directora general de l’Institut Valencià de la Dona, María Such, i l’alcaldessa d’Algemesí, Marta Trenzano, es va explicar que aquest servei d’atenció i cures a menors de 14 anys es durà a terme en espais públics municipals habilitats convenientment amb aquesta finalitat i es prestarà a través de diferents programes: l’Escola de Pasqua, l’Aula Concilia Vespertina, l’Escola de Dissabtes, l’Escola Multiesportiva i les Escoletes Infantils durant el mes de juliol.

Les persones beneficiàries seran les famílies amb filles i fills menors de 14 anys, empadronats en el municipi d’Algemesí, i els serveis es prestaran en períodes no lectius. Encara que aquestos serveis són gratuïts i estan oberts al conjunt de la ciutadania es prioritzarà a les famílies més vulnerables.

El regidor, Ximo Rosell, va fer èmfasi en la contractació de personal qualificat, al voltant d’unes 30 persones, per desenvolupar el projecte i s’ha mostrat agraït amb l’equip del departament d’Igualtat i els centres educatius municipals, amb els que han treballat conjuntament per fer-ho possible i comunicar a les famílies l’oferta de serveis.

Aquesta iniciativa, que respon a una de les necessitats més demandades per a conciliar la vida laboral, familiar i personal, ha estat contextualitzada per Maria Such, la directora general de l’Institut Valencià de la Dona, que va destacar que “en aquest pla s’han destinat 14 milions d’euros a 289 municipis de la comunitat valenciana per oferir una programació transversal i diversa que no només afecta la igualtat, sinó també a l’educació o l’esport”.

Per tancar l’acte, Marta Trenzano va voler fer una reivindicació de les polítiques públiques en matèria d’igualtat, ja que “ha de ser un element transversal en tot allò que decidisca qualsevol govern, i per això hem d’invertir en posar els recursos necessaris”. A més, també s’ha mostrat satisfeta al declarar que: «per a mi és un èxit presentar un pla tan important com aquest i que significa que el nostre municipi progressa en qualitat de vida i en benestar”.

Les famílies es poden dirigir per rebre més informació als centres educatius dels seus fills i filles o a la Regidoria d’Igualtat, telèfon 96 201 90 00 – Ext. 101 .Ext 1308.