El President de la Generalitat ha anunciat que es manté el toc de queda entre les 10 de la nit i les 6 del matí.

reobertura covidLVA.-  El president de la Generalitat, Ximo Puig ha anunciat la reobertura, amb un aforament màxim del 30% i amb limitacions, del servei d’hostaleria en interiors i de les instal·lacions esportives, com a principals mesures acordades després de la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la COVID-19. Els nous acords que estaran en vigor des de dilluns que ve, dia 15 de març, i fins al 12 d’abril.

Respecte de l’activitat hostalera s’ha acordat ampliar l’aforament de les terrasses al 100% i es permet el servei a l’interior dels locals amb un aforament màxim del 30%, mantenint els requisits actuals, és a dir, amb un màxim de quatre persones per taula i amb màscares mentre no es consumeix, garantint la ventilació obligatòria en interiors, sense servei de barra, i fins a les 6 de la vesprada com a hora de tancament.

En segon lloc, es permet la reobertura dels gimnasos, pavellons, piscines i instal·lacions esportives d’interior, amb un aforament màxim d’un terç; així com la represa de les activitats d’oci educatiu, ludoteques i centres d’oci juvenil, en grups de fins a 10 persones i amb un aforament màxim d’un terç.

S’augmenta en un terç l’aforament per a cerimònies nupcials, batejos, vetles o similars, amb un màxim de 20 persones a l’aire lliure i de 15 persones en espais tancats.

Així mateix, la resta de mesures actualment vigents es prorrogaran fins al final de la Pasqua, entre les quals cal destacar la restricció de la mobilitat nocturna entre les 10 de la nit i les 6 del matí; la limitació de les reunions en vivendes a les persones convivents, i la pròrroga del perimetraje autonòmic de la Comunitat Valenciana.

Desescalada segura i responsable

Durant la seua intervenció, el president ha assegurat que és necessari realitzar una «desescalada responsable» per a no «tornar arrere», per la qual cosa es continuarà fent passos «segurs i prudents».

En aquest sentit, ha insistit que s’han suspés les festes de Falles, de Magdalena i de Pasqua perquè «encara no estem per a festes», ni per a incrementar la mobilitat, ni per a augmentar la sociabilitat en excés.

El cap del Consell ha incidit en què «cal es prudents i mantindre l’atmosfera de contenció», fins a l’arribada del Pla de Vacunació Massiva, que començarà en la Comunitat Valenciana el mes d’abril.