betí francesc Diplomat en òptica i optometria. Col. 14.396. la veu d'algemesí

Francesc Betí Sanchis. Diplomat en òptica i optometria. Col. 14.396.


Aprofitant la tornada a l’escola dels nostres xiquets ara en setembre tornem a recalcar la importància de la visió en tot el procés de d’aprenentatge i formació. Difícilment un xiquet  ens dirà que no veu bé, ell sempre ha vist així i no te on comparar. Només amb un examen visual podrem determinar si el xiquet te problemes i veu bé o no. Hi ha molts signes i símptomes que poden indicar al pares, professors, pediatres, etc, si el xiquet  pot tindre una mala visió.
Al web www.verparaaprender.es es troben totes les indicacions per ajudar-vos a reconeixer un possible problema visual i recomanacions de una bona higiene visual com per exemple tindre una bona zona d’estudi amb bona il·luminació , una bona posició corporal sense acostar-se  molt als dispositius i al paper.També es molt important una bona combinació de treball i descans que a mida que siguen més majors anirá incrementan-se el temps de treball i una alimentació equilibrada .Nombrosos estudis avalen que passar temps a l’aire lliure es bó per al sistema visual perque disminuïx la provabilitat del aument de la miopía.
Al nostre centre ens tornem a adherir a aquesta campanya que comença el 18 de setembre fins al 31 d’ocubre i  va dirigida a xiquetes i xiquets de entre 6 i 12 anys i en la que es fan les proves optométriques sense cost per a la família i on determinem si el sistema visual pot tindre algun tipus de deficiència. Cuidar sempre la salut visual es important però en els més menuts encara ho és més ja que una mala visió pot induir un mal desenroll del sistema visual a més de afectar notablement al rendiment escolar.