ELS XIQUETS I XIQUETES DE L’EIM “VERGE DEL PILAR”, UNS ARTISTES SOLIDARIS
A l’Escola Infantil Municipal “Verge del Pilar” d’Algemesí, pares i mares, mestres i alumnat hem ajuntat el nostre treball per a defensar el proper diumenge dia 17 d’abril, a la Trobada d’Escoles en Valencià que se celebra al nostre poble, el valencià, la solidaritat internacional i el llibre. Una combinació que ens agrada molt.
 
Es tracta d’un projecte educatiu preparat per les mestres en que els protagonistes són els xiquets i xiquetes, i els seus pares i mares. La comunitat educativa de l’EIM “Verge del Pilar” vol sensibilitzar respecte del greu problema de la desnutrició infantil. Entre d’altres camps, l’ONG Save the Children   combat la desnutrició infantil a països del Sahel com Burkina Faso o Sudan, i per segons any consecutiu llança una campanya dirigida a centres de primer cicle d’infantil per tal de recaptar fons a través dels marcadors de pàgines que els propis alumnes decoren. Aquesta activitat és una més de les que celebrem en la Setmana del Llibre i enguany li concedeix a la nostra setmana del llibre un sentit solidari.
L’equip educatiu presentà a mares i pares la proposta i la nostra disposició a participar, i buscarem no sols la seua aprovació, sinó més encara, la seua complicitat. Al centre els alumnes, amb l’ajuda de les mestres han decorat els marcapàgines.
L’educadora Érika García considera que “Tenim uns xiquets i xiquetes que són uns artistes i que han decorat uns marcadors de pàgines amb tot l’art de que són capaços a la seua edat. Aquests xicotets artistes estan en procés de: domini de l’espai, de comprensió de les qualitats dels materials, de representar la realitat segons la imaginen, de domini del seu braç i la seua mà executores, de sorprendre’s, de meravellar-se, d’il·lusionar-se….”
Però aquest art volem que isca de les parets de l’escola i siga útil per a altres xiquests i xiquetes del món. I ho serà gràcies a les famílies que instal·laran una tauleta informativa en la Trobada per tal de recaptar donatius amb la venda dels marcadors. Aquests tenen una fotografia per la part de davant i la decoració única i exclusiva dels joves artistes per darrere. Tot allò que es recapte anirà destinat íntegrament al programa de nutrició infantil de Save the Children.
La responsable del centre, María José Illana, afegeix: “Allò meravellós és que un acte quotidià i simple a l’abast dels infants d’1 i 2 anys anem a convertir-lo en un acte d’ajuda a altres xiquets i xiquetes. Evidentment no anem a acabar amb el problema de la desnutrició infantil, però anem a aportar el nostre gra de sorra per millorar les condicions d’alguns infants que la sofreixen. Amb accions com aquesta treballem el valor de la solidaritat que també està inclòs en el nostre currículum”.
Qui s’aprope a la parada de la Trobada de les mares i pares de l’EIM “Verge del Pilar”, a canvi d’un xicotet donatiu rebrà una obra d’art única i exclusiva, rebrà el treball, el somriure i el cor dels xiquets i xiquetes de l’EIM “Verge del Pilar” i la satisfacció d’ajudar a uns xiquets i xiquetes que mai podran participar en una Trobada tan singular.
L’equip docent de l’EIM “Verge del Pilar”