agrupacio de comerç i servei d'algemesi acsa  fotoagencia valencia fotoperiodismo valencia agencia de prensa valencia prensa valencia comunicacion periodismo marketing publicidad diseño carteleria carton pluma video corporativo agencia prensa2 moises castell carlos bueno la veu d'algemesíL’Associació de Comerços i Serveis d’Algemesí, ACSA, acaba de complir 25 anys. ACSA, és un col·lectiu de comerciants que es van unir per potenciar i millorar el comerç i els serveis de la nostra localitat. Desconec la trajectòria detallada de l’associació durant tot este temps, però em dóna la sensació que hi ha hagut períodes en els quals ha funcionat bé, altres millorables i també èpoques extraordinàries. Sincerament crec que és el cas del moment actual. Només hi ha que mirar la il·lusió amb la que treballa la directiva, el temps que li dediquen i la quantitat d’idees que planegen posar en pràctica, tot de forma altruista i deixant massa vegades els propis negocis de costat.
25 anys han donat per a moltes alegries i, probablement, també per a alguna desil·lusió. Però ara és el moment d’aparcar possibles desenganys del passat i pujar-se al carro de la unió, la que sens dubte fa la força. El conte que David venç a Goliat és només això, un conte, i en la complicada època empresarial que vivim els gegants sempre acaben xafant als xicotets. Per això és tan important treballar i lluitar units. 

La participació en societat ajuda a créixer a tots els membres de l’associació, que posen en comú els seus coneixements al mateix temps que adquireixen nous aprenentatges. La col·lectivitat dóna un plus de valor i força per a dur a terme iniciatives en benefici propi i del sector, aporta un major pes a nivell social i permet a molts joves prendre consciència del seu potencial i convertir-se en autèntics emprenedors.
Em consta que a Algemesí hi ha comerciants amb idees i inquietuds que van pel seu compte, esquivant associar-se, i això, sens dubte, és un greu error. De res valen les iniciatives si no es lluita en bloc, i el més beneficiós per a tots seria que en conjunt es perseguiren objectius i finalitats. Com a associació que és, ACSA defensa els interessos comuns de tots els comerciants algemesinencs, posa en valor la seua aportació a l’economia local, recolza els drets de cada comerç i li dóna més força a les seues veus.

ACSA ofereix als associats programes, cursos de formació contínua específica, així com assessorament en gestions relacionades amb el propi comerç i amb subvencions que puguen ajudar a millorar cada negoci. Realitza campanyes, concursos i promocions per a motivar i impulsar el comerç local i les seues vendes.

A voltes, als consumidors ens pot resultar més interessant acudir als grans centres comercials per a realitzar les nostres compres. Són Goliats que proporcionen cert anonimat i ofereixen molta oferta de productes i també d’oci. Per a contrarestar a eixos gegants cal convertir Algemesí en un magne recinte comercial que aporte la calidesa humana i proximitat que sempre ha tingut el venedor local, un espai atraient on es puga prendre un refresc, una cerveseta, una copa, un gelat o una picaeta entre tenda i tenda, on es puga sopar després d’una compra satisfactòria

Amb la marca “Algemesi ho te tot”, l’associació pretén potenciar la ciutat com eixe magne recinte comercial obert que proporcione dinamisme a la vida diària del nostre poble. La idea no pot ser millor, però requereix de la col·laboració ciutadana i de la capacitat d’associacionisme dels comerciants locals.

I com una idea més, m’atrevisc a proposar que, en funció de la compra realitzada, els comerços regalen als seus clients vals perquè es prenguen eixe refresc, cerveseta, copa, gelat, picaeta o sopar en els bars de la nostra ciutat. Podria ser una manera d’incentivar el consum local, perquè es veritat que Algemesí ho té tot i és el moment d’estar tots units per a ser un Goliat que puga lluitar contra altres gegants del comerç i l’oci i no sucumbir abatuts per 

En la seua pàgina web ACSA explica que comprar en els comerços de la nostra ciutat és iniciar un cercle que solament aporta beneficis i que no deuríem trencar-lo perquè comporta beneficis per a tots. La recaptació dels impostos aportats pels comerços locals ajuda a que hi haja beneficis en el nostre municipi, a que l’ajuntament genere part dels pressupostos anuals i a que augmenten els llocs de treball. Hi ha que comprar en Algemesí i hi ha que associar-se a ACSA per a que el nostre poble i els seus comerços siguen cada vegada més forts.