acsa-agrupacio de comerç i servei d'algemesi-fotoperiodismo valencia-agencia de prensa valencia-prensa valencia-comunicacion-periodismo-marketing-publicidad-diseño-carteleria-carton pluma-video corporativo-agencia prensa2-moises castell-carlos bueno-la veu d'algemesí

Assistents a la celebració del 25é aniversari d’ACSA. MOISÉS CASTELL

Un 22 de juny de 1993 es va crear la Junta Constitutiva de l’Agrupació de Comerç i Serveis d’Algemesí (ACSA). 25 anys després, l’agrupació ha commemorat esta fita en un acte en el qual s’ha reconegut la trajectòria de 44 comerços que s’han mantingut associats durant els 25 anys i als 7 presidents i presidentes que han estat al capdavant de l’entitat durant este període.

L’acte commemoratiu, que es va realitzar el dijous 21 de juny al claustre del Museu Valencià de la Festa, va estar recolzat per l’Ajuntament d’Algemesí, comptant amb la presència de l’Alcaldessa Marta Trenzano i la Regidora de Comerç i Promoció Econòmica, Palma Egido; i per la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, comptant amb l’assistència del Director General de Comerç i Consum, Natxo Costa.

Els presidents i presidentes de l’agrupació van rebre un guardó commemoratiu en agraïment de la seua tasca al capdavant d’ACSA. Els set presidents i presidentes dels darrers 25 anys han estat Salvador Ferrís Fornet, Jordi Ferrís Castell, Fernando García Monzó (guardó del qual va arreplegar la seua vídua), Estela Redondo Calvente, Amparo Ribes Esteve, Rosa Esquer Bisbal i Gemma Carrasco Asensi.

Per altra banda, els comerços associats que han vist reconeguda la seua trajectòria foren Sastreria Martínez, Joieria i Rellotgeria Folch, Hijas de Carmen Esteve, La Porta de Xarol, Sènia Ordinadors, Carmen, Asesoría Botella, Centro Óptico Montrull, Decoració Esteve, La Taverna de Santi, Joieria Safir, Ibor, Administración de Lotería Nº 1, Muntatges Elèctrics Girbés, Farmàcia Andrés Pérez, Sanz Joier, Olga Cubells “La Manyeta”, Electrodomésticos Milar Faus, Joieria Sant Sebastià “La Suecana”, Persiloz, Bicicletes Germán Puchades, La Bodegueta Restauració, Retalls Amparo, Rosell Pastissers, Dugarref, Toima, Antara Floristes, Fruites Desi, Colchones Mivis, Sabater de Consum, Pizzería Piccola, Forn i Pastisseria Cerdà, Pneumàtics Piera, Glomi Modes, Cocus, Telehogar Maiques, Toldos A. López, Impremta Bresó, Talleres Ribelles, Suofi, Peluquería Villar, Confecciones Asensi, Mobles Lovi i Vistalia-Óptica Algemesí.

També es va agrair la tasca duta a terme pels anteriors Regidors i Regidores de Comerç de l’Ajuntament d’Algemesí, Víctor Machí, Palma Agulló i Amparo Lluch; i per la tècnica de l’AFIC, Carme Ferrís.

En el torn de parlaments l’expresident Jordi Ferrís es va referir als canvis que hi ha hagut al comerç els darrers 25 anys i va recordar als membres de la junta que havien faltat: Paco Rubio, Salvador Cubells, Juan Esteve i Fernando García Monzó.

Respecte als parlaments institucionals, tant la presidenta Gemma Carrasco, la Regidora Palma Agulló, el Director de Comerç Natxo Costa, com l’Alcaldessa d’Algemesí varen destacar la rellevància d’ACSA per al comerç local, per la seua capacitat de representar als establiments davant de les institucions públiques i la seua funció com a agent de promoció econòmica, i posaren de manifest la importància de l’associacionisme comercial per a fer front a les amenaces que pateix el xicotet comerç, com són les grans superfícies i la venda online.

A l’acte a més es va inaugurar l’exposició “25 anys d’associacionisme comercial a Algemesí”, que es podrà visitar al segon pis del Museu Valencià de la Festa fins al 27 de juliol.