banco-lgtbi-fotoperiodismo valencia-agencia de prensa valencia-prensa valencia-comunicacion-periodismo-marketing-publicidad-diseño-carteleria-carton pluma-video corporativo-agencia prensa2-moises castell-carlos bueno-la veu d'algemesíEs pretén recordar la diversitat i la tolerància durant tot l’any. L’ajuntament  ha pintat tres bancs del mobiliari urbà amb els colors de la bandera arc iris per commemorar el Dia Internacional de l’orgull LGTBI.

Es tracta de tres bancs situats en diferents parcs i places de la ciutat, un està al parc de Salvador Castell, just davant de l’IES Sant Vicent Ferrer, un altre a la plaça de la Verge dels Dolors, davant de la Porta de l’Aire de la Basílica de Sant Jaume i un tercer a la plaça del Cid.

Són bancs de fusta que a partir d’ara lluiran els colors de l’arc iris per recordar, cada dia, al moviment LGTBI. 

Des de la regidoria d’Igualtat, Fina Machi assegura que es pretén que siga un acte que perdure en el temps, ja que les manifestacions i esdeveniments d’esta setmana sols duren uns dies, «però volem que el col·lectiu LGTBI tinga visibilitat tot l’any a la nostra ciutat. Volem que els veïns parlen, pregunten i es creen debats sempre des del respecte i la tolerància cap a la diversitat». 

Per la seua banda, el regidor de Participació Ciutadana, Marc Vendrell, ha mostrat la seua satisfacció pel fet de “normalitzar la siutació del col·lectiu LGTBI, que ha estat maltractat durant anys per la societat; nosaltres recolzem al col·lectiu LGTBI i esperem que la situación millore molt». 

Cal recordar que demà, dijous, tindrà lloc l’acte principal per commemorar el Dia Internacional de l’orgull LGTBI. A partir de les 19.30 hores en la plaça Major es llegirà un manifest i es procedirà a la hissada de la bandera arc iris. En aquest acte actuarà el grup Trabukatu. Posteriorment, a les 20 hores en la Sala d’actes del Casino Lliberal, tindrà lloc la segona edició del «Mostra’t Algemesí», mostra de curtmetratges LGTBI.