El Mercat Municipal ha millorat les seues instal·lacions gràcies a una ajuda de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball per valor de 30.823 euros.

LVA.-  La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ha concedit una ajuda a l’Ajuntament d’Algemesí per millorar l’edifici del Mercat Municipal mitjançant tres actuacions amb valor de 30.823’28 euros: retolació en les dues cares exteriors de l’edifici, instal•lació de panells fotovoltaics i muntatge de pantalles informatives.

Aquesta subvenció s’emmarca en el Pla d’ajudes a entitats locals en matèria de comerç i artesania (CMMOAY) per a l’exercici 2022 de la Generalitat Valenciana amb l’objectiu d’incrementar la competitivitat, accessibilitat i sostenibilitat de les infraestructures comercials municipals.

És per això que durant el mes de novembre s’han executat diverses actuacions al Mercat Municipal d’Algemesí, sent la de més importància la instal•lació de panells solars fotovoltaics per a generació elèctrica en règim d’autoconsum en la coberta del mercat. L’objectiu ací és representar un estalvi energètic en les despeses del mateix a través d’una potència instal•lada de 10 kW repartits en 26 mòduls de 420w/mòdul, amb una producció energètica anual estimada de 17.781 Kwh.

En segon lloc, s’ha dotat d’un sistema tecnològic que permeta dinamitzar les campanyes de difusió comercial i les activitats d’interés general a través de la instal•lació de pantalles informatives amb capacitat de comunicar les 24 hores al dia. Com el mercat es considera un punt on el flux de persones és continu, a més de la ubicació cèntrica que presenta, s’opta per orientar la meitat dels tòtems cap a l’exterior, amb la intenció d’oferir informació fora dels horaris del mercat, i aprofitant la protecció del cristall de l’edifici.

A més, s’ha millorat la imatge exterior del mercat realitzant una retolació en l’exterior de l’edifici, en les dues cares de l’edifici, on es pot llegir ‘Mercat Municipal d’Algemesí’ en lletres còrpores lacades en color. La regidora de Promoció Econòmica, Palma Egido, s’ha mostrat agraïda amb la Generalitat Valenciana per apostar i invertir en modernització dels mercats municipals per fer-los més sostenibles i digitals.