El mes passat ens vam decidir a regalar una mascareta amb cada periòdic: 11.000 en total. Encara que hi haja qui no ho crega, la iniciativa va requerir d’un gran esforç que vam emprendre amb il·lusió. Però l’experiència no va acabar d’eixir bé.

LVA.-  Abans de prosseguir he de donar les gràcies de cor a les persones de 3D MAKERS LA RIBERA que treballen de manera altruista. Són les autèntiques artífexs de que finalment s’hagen pogut repartir les mascaretes. No obstant això, qui els representa mai va complir amb la paraula donada ni amb els terminis d’entrega, i, a més, quan només ens havia facilitat la meitat del material, va exigir unes condicions fora del que havíem pactat que, en aquell moment, no semblaven nobles.

Si a estos contratemps unim que, primer moltes mascaretes van ser robades de les bústies, i després va succeir el mateix amb els “vals” que vam fer per a recollir-les en els establiments col·laboradors, podran entendre que la frustració va anar en augment cada dia que passava.

Qui subscriu estes línies va perdre dos quilos i moltes hores de somni. Per això, llegir la carta que un lector ens ha enviat –i que hem publicat en la secció “Parla el poble”– ens ha consolat i reconfortat. Perquè és cert que la idea era lloable i resulta gratificant que es reconega.

Per cert que la carta parla de “haters”, gent que odia el periòdic. Mai havia pensat que teníem “haters”. Estic convençut que són una minoria insignificant que només representa a un grup d’intolerants. Persones amb prejudicis que no volen saber res que no siguen les seues pròpies idees, que pensen que estan en possessió de la veritat absoluta, que creuen gaudir d’una superioritat moral que els fa menysprear als qui no pensen com ells.

En este periòdic donem veu a tots els partits, a tots. Sense indicacions del que han d’escriure, sense censura. I gratis, a pesar de que som una empresa privada i només ens financiem amb publicitat. Sí, nosaltres podem presumir de ser tolerants. Saben? Al principi em va preocupar que tinguérem “haters”, però ara m’alegre. Serà que som importants, com El País, ABC, El Mundo o La Razón, que també tenen “haters”.

Per cert, encara que amb el tema de les mascaretes ens isquera el tir per la culata, l’experiència ens ha valgut per valorar i agrair l’ajuda incondicional de CAIXA RURAL, EMSUR, ACSA, EMPAL i el grup de patchwork de RETALLS AMPARO, i ens ha ensenyat que d’ara en avant no farem res sense un contracte signat, i, en cas de tornar a regalar alguna cosa, serà mitjançant un cupó retallable. Dels errors s’aprén.