Filosofia MARISTES colegio maristas algemesiUn grup nombrós d’alumnes de Batxillerat del Colegio Nuestra Señora de la Salud, Hermanos Maristas de Algemesí ha participat en un projecte de caràcter literari d’enorme repercussió. Es tracta d’un llibre de caràcter divulgatiu que compta amb el suport de l’Assemblea de professorat de Filosofia, de la Conselleria d’Educació i de l’editorial alzirenya Neopàtria. Aquest llibre té com a finalitat donar a conèixer la importància que té la filosofia en la nostra societat i en el sistema educatiu.

Per què filosofia? és el títol d’aquest llibre. El llibre ve a ser una col·lecció de textos, escrits per diversos autors, que donen resposta a la necessitat de la filosofia. Tots els textos que formen el llibre són breus, didàctics i de fàcil lectura.

La primera part del llibre està escrita per un grup molt selecte d’especialistes en filosofia, la segona part per un grup d’especialistes en altres matèries i, finalment, en la tercera part del llibre són els alumnes de batxillerat els qui prenen protagonisme amb els seus propis textos. Per a l’editorial Neopàtria, que s’ha ocupat de l’edició i publicació, és un projecte totalment novedós, original i a la vegada molt fresc i divulgatiu. A més, resulta interessant trobar-se amb aquesta diversitat d’autors compartint un mateix objectiu de fer visible la filosofia.

En aquest llibre han participat grans personalitats del món de la filosofia com Tobies Grimaltos, Maite Larrauri, Vicente Sanfélix, Juan de Dios Bares, Àngel Vallejo, però també l’astrofísic Vicent J. Martínez, el catedràtic de Genètica Andrés Moya, l’esportista valencià Recaredo Agulló o l’escriptor de literatura juvenil Joan Pla, entre altres. Del col·legi Maristes d’Algemesí han participat 9 alumnes de batxillerat, el professor de primària Quim Matalí i la professora de secundària Rosabel Ferragud.

La presentació literària tindrà lloc el proper divendres dia 19 de gener en el Monestir San Miquel dels Reis, Biblioteca Valenciana, a les 19:00h. En l’acte, participarà el coordinador del llibre i professor del col·legi Maristes Sergi Pascual, l’autor del pròleg Àngel Vallejo i la professora i autora Ana Tortajada. A més, l’acte contarà amb la presència d’Esther Villanueva, una de les grans veus del doblatge valencià, qui s’ocuparà d’amenitzar l’acte amb uns poemes de temàtica filosòfica.