En la reunió que ha mantingut el Consell Escolar Municipal s’ha decidit que la Setmana de Bous siga lectiva.

LVA.-  El Consell Escolar Municipal, format per 30 persones, ha decidit per una ampla majoria que la pròxima Setmana de Bous siga lectiva. Els festius locals per al proper curs seran el 17 de març, 12 de juny i 31 d’octubre.

La reunió s’ha celebrat hui dimecres 22 de juny, amb representants de diferents centres educatius de Primària i Secundària i Batxillerat, a més de representants sindicals, d’AMPES i de Serveis Socials. Com a representant de l’alcaldia ha actuat Joaquim Rosell, regidor d’Educació, Igualtat i Sanitat.

Tenint en compte que, dels tres festius locals que cada municipi pot triar, Algemesí ja compta amb el 12 de juny, dia de Sant Onofre, el Consell Escolar Municipal només havia de votar dos dates com no lectives.

Les tres opcions votades han sigut:

– 17 de març i 31 d’octubre (proposta guanyadora).

– Dijous 29 i divendres 30 de setembre, durant la Setmana de Bous (un vot).

– Els cinc dies de la Setmana de Bous (proposta de l’Ajuntament que només ha aconseguit tres vots).

El regidor Joaquim Rosell ha explicat que la iniciativa del Consistori suposava disposar de tres dies més del que legalment correspon, però que es podia suplir convertint en lectius els dies 22 i 23 de juny i 23 de desembre, com s’ha vingut sol·licitant a la Conselleria durant anys, però que el Consell Escolar Municipal ho ha rebutjat per àmplia majoria.