eupv-esquerra unida algemesi-pere blanco-marc vendrell-asensio garcia-fotoperiodismo valencia-agencia de prensa valencia-prensa valencia-comunicacion-periodismo-marketing-publicidad-diseño-carteleria-carton pluma-video corporativo-agencia prensa2-moises castell-carlos bueno-la veu d'algemesíÉs molt important per a la convivència del nostre poble, tant enriquir-nos amb altres cultures i també potenciar la nostra.

Afortunadament vivim i ens desenvolupem en un poble culturalment dinàmic. Algemesí té la sort de tindre un gran nombre d’associacions i col·lectius que aporten propostes i actes de tota mena, música, teatre, danses, exposicions… Ca l’aguela, la casa cantonera, l’ullal cultural, grups de danses Berca i Algadins, teatre, Albotaina, la llibreria el Samaruc i no sols aquestes manifestacions, també i com reconeix la UNESCO, som Patrimoni immaterial amb la nostra Festa, una manifestació que hem sabut mantenir i convertir en un esdeveniment cultural del País Valencià.
En l’aspecte musical destacar el gran nombre de persones implicades en la Societat Musical d’Algemesí, que ha portat a la nostra banda a una qualitat sense precedents. També el conservatori de música i dansa fa una tasca important. En aquest aspecte ens hem de felicitar però, també cal prevenir una ampliació de l’espai físic perquè les dues entitats puguen assumir la seua funció i plantejar-se nous reptes. Per a Esquerra Unida Algemesí considerem imprescindible i fonamental la seua ampliació. Com també caldrà preveure un espai per als nous creadors joves i de música alternativa.
La biblioteca, com espai cultural i de convivència s’ha reforçat amb la creació d’una tècnica d’arxius, i un nou lloc de treball que permetrà a la nostra ciutadania gaudir de més hores de lectura, i de accés als serveis, com els préstecs de cd de música i vídeos.

Per altra banda les Falles, son també un actiu cultural més al nostre poble, que continua agafant força i fent aportacions.

Respecte de la Convivència, cal destacar el treball fet per afavorir la  inclusió de tots els veïns i per això el nostre compromís amb  la biblioteca del Raval, per apropar la cultura als barris, tasca que pensem continuar i reforçar.
Estem convençuts que la cultura, que el accés de tots a ella, i la seua difusió son peça fonamental per millorar la convivència ciutadana, per augmentar el coneixement de les altres cultures que s’han assentat al nostre poble, i fonamental per afavorir el respecte i la tolerància envers la diferència.

Esquerra Unida Algemesí