Carlos bueno, la veu d'algemesí

Carlos Bueno


Ningú em produeix tanta repulsa com els malnascuts que abusen sexualment d’una altra persona. Al meu entendre els nostres legisladors haurien d’endurir severament les condemnes per a eixa escòria delinqüent i els mitjans de comunicació fer-se ressò a tota hora. Que ningú deixe de saber que qui s’atrevisca a perpetrar una aberració semblant ho pagarà molt car.
 
 
Últimament s’han posat en marxa certes campanyes informatives orientades a que els abusadors entenguen que no han de fer-ho i, encara que pense que són poc efectives, tenen la seua lògica en ciutats on habitualment es produeixen violacions.
l'Associació de Dones Feministes d'Algemesí no és noDurant la passada Setmana de Bous l’Ajuntament d’Algemesí va publicitar una iniciativa de sensibilització cap a este problema sota el lema NO ÉS NO. Jo em vaig quedar atònit perquè no sabia que en el nostre poble hagueren ocorregut eixe tipus d’atrocitats. Vaig fer indagacions i segons sembla no hi ha constància de denúncies per agressions sexuals durant cap Setmana Taurina. Va ser sorprenent la reacció d’alguns visitants d’altres localitats davant les insercions en periòdics i sobretot en veure la pancarta penjada al carrer de la Muntanya. Pensaven que sí, que ací, com a Pamplona, també es produïen violacions cada any. Jo els explicava que no, que era només una estratègia de conscienciació. Però a qui calia conscienciar? I se’m quedava cara de póker intentant buscar una resposta convincent.
La veritat és que no sembla que tinguera massa sentit esta campanya a Algemesí, com tampoc la tindria una orientada als perills del balconing. Això està molt bé en Magaluf i en algunes zones d’Eivissa, però ací no, per molt que, com és lògic, estem en contra del balconing (i de la caça de l’ós polar en perill d’extinció i de moltes altres barbaritats).
El que si que hi ha hagut enguany és un grapat de pintades pels carrers (mitja dotzena he vist jo) que posaven que el algemesinencs som uns assassins. L’assassinat és un delicte que consisteix en matar a una persona (amb traïdoria, acarnissament o per una recompensa, diu el diccionari de la Real Acadèmia de la Llengua). Doncs bé, tampoc s’han produït assassinats a Algemesí durant cap Setmana Taurina. Està bé que cadascú tinga els seus gustos i la seua opinió, però en una societat democràtica no hauria de cabre l’insult fal·laç, i menys expressar-ho tacant la façana d’un altre veí.
Hi ha qui opina que als violadors caldria tallar-los les “boles”. El furiós amo d’una de les cases que va patir les referides pintades volia que a l’autor li tallaren les mans. Jo no arribaria a tant, però que les netejara amb la llengua i després li pegara una passada de pintura nova a la façana no estaria mal perquè a ell li servira d’escarment i a uns altres d’exemple.