CARLOS bueno, la veu d'algemesí

Carlos Bueno


Cada vegada que ens anem per un temps del nostre poble tornem amb una inconscient il·lusió per trobar-nos amb alguna cosa nova, amb alguna cosa canviada. Este estiu he tingut la fortuna d’haver eixit un parell de setmanes d’Algemesí i a la meua arribada vaig tornar a tindre eixa sensació, sobretot perquè volia veure com havien quedat les obres de condicionament del carrer Cervantes, zona per la qual habitualment transite. El primer tram d’eixa via havia d’estar acabat el 30 de juny, segons resava un ban que a dia de hui encara penja en un dels portals del barri. La meua sorpresa va ser que l’última setmana d’agost el carrer continuava potes cap amunt a pesar que havien transcorregut dos mesos del termini previst per a la seua finalització.
Evidentment hi havia veïns molt enfadats per les molèsties que ocasionava tant retard, i més quan havien comprovat que ni la marxa de les obres ni el nombre d’operaris que habitualment treballaven en elles eren els més adequats per a complir en el temps estipulat. Així, quasi tres mesos després de tancar-se al trànsit el carrer, els residents seguien, no solament sense circular per ell, sinó sense utilitzar els seus garatges. Els més indignats comentaven que no podien traure tractors i mules mecàniques que necessitaven per a treballar els seus camps, i es queixaven que l’Ajuntament no els haguera proporcionat un lloc alternatiu i temporal per a estacionar a pesar que en el pàrquing del Mercat hi ha places de sobra per a solucionar part dels trastorns que la demora estava ocasionant.
Imagine que la mala experiència servirà per a no caure en els mateixos errors en pròximes reformes a escometre pel nostre Consistori. De fet hi ha prevista una segona fase de pavimentació i substitució de clavegueram per a l’estiu pròxim i seria desitjable que en l’elecció de l’empresa que les haja de realitzar es tinga en compte la seua eficiència i serietat. En esta ocasió s’ha triat a les dos constructores foranes que van oferir els seus serveis al preu més econòmic, però queda demostrat que contractar al millor postor no sempre és la solució adequada.
Jo, com la gran majoria, valore molt la relació qualitat-preu abans de comprar qualsevol producte. No em decante pel més econòmic si no té la qualitat que desitge. I això mateix és el que ha d’estudiar el nostre Equip de Govern cada vegada que adjudique un treball.
Una altra cosa important seria intentar comptar amb empreses locals, en principi se suposa que més compromeses amb el compliment de totes les condicions de l’adjudicació. La qualitat necessària, l’execució dins de termini, el preu just i treball per a gent d’Algemesí. No pareix mala combinació.