La mala gestió de Compromís en el consorci de residus genera un increment del 14,8% en la taxa.

PP Ribera Alta.-  Els populars de la Ribera manifesten el seu malestar votant en contra de la proposta aprovada en el ple del consorci de residus Ribera-Valldigna d’incrementar la taxa de reciclatge del pla zonal 5 àrea de gestió V4, la mala gestió del president del consorci i els seus socis de govern està afectant de forma considerable a les butxaques de tots els usuaris.

Una nefasta gestió que ha evolucionat de forma negativa per als usuaris del consorci de residus ja que d’un cost unitari en 2015 de 68,45 €/TN ha passar a un cost de 105,30 €/TN, en quatre anys ha patit un increment del 53,8 % demostrant la nul·la capacitat de gestió dels nacionalistes en l’àmbit dels residus.

Han fet un ús electoralista de la taxa que paguem tots els veïns, ja que en els pressupostos de 2019, any d’eleccions autonòmiques i locals no es va incloure la implantació del sistema d’informatització dels ecoparcs, que ascendia a més de 118.000 euros. Esta situació va provocar un lleuger descens de la taxa en any electoral per a després incloure totes les desviacions de pressupostos en el següent exercici.

El dèficit generat en 2019 pel tractament i eliminació de residus sòlids es de 585.952,03 euros degut en gran part a no disposar d’un abocador en el pla zonal que, segons declaracions del propi president era l’objectiu principal per a l’exercici 2018 i que actualment continua sent una promesa incomplida sagnant les butxaques dels usuaris en 2.602.874,02 euros.

Actualment el producte de rebuig de la planta es un 20.52% superior a l’estimat en pressupost, i s’està traslladant a una planta de Conca amb un cost de 36,01 €/TN superior en 4,27 €/TN a l’estimat en pressupost i no contemplat. El no modernitzar la instal·lació 1 de la planta, amb un reactor fora d’ús, ha generat un rebuig del 68,59% molt superior a l’estimat inicialment que era del 58% incrementant la taxa per a l’exercici 2020 ja que cal compensar el no pressupostat. La seua incapacitat de gestionar la repercuteixen en les butxaques dels veïns de la Ribera, l’eliminació del rebuig suposa un cost total de 2.512.917,42 euros.

Un altre dels grans fracassos de l’equip de govern del consorci format per Compromís i Psoe son les campanyes de sensibilització mediambiental, es van realitzar distints pagaments de 14.900 euros en contractes menors, un d’estos pagaments era en 8 cançons per a “vender” una planta de residus que no ha donat els fruits desitjats no han sabut gestionar ja que en gran part de les poblacions que formen part del Pla Zonal 5 àrea de gestió V4 han incrementat la quantitat de residus generats, passant a gestionar 1.622,25 tones més en el consorci, així doncs, es genera un total de 132.423,39 tones.

La nefasta gestió de Compromís al capdavant del consorci està portant als veïns a reciclar menys, el que repercuteix directament en l’economia domèstica i en el medi ambient, per això els populars de la Ribera Alta animem a tots els veïns a reciclar i utilitzar els ecoparcs per a reduir la taxa demostrant a l’equip de govern del consorci que els veïns som responsables a pesar de la seua nul·la gestió.