copal Cada vegada que passe pel costat de l’antic edifici de la COPAL, que dóna al carrer València i Ronda del Calvari, pense què bon lloc seria per a albergar un centre d’oci. Crec recordar que fa alguns anys una promotora es va interessar per construir algo d’eixes característiques en eixe terreny, però la maleïda crisi econòmica va frenar el projecte.

 

Carlos bueno, la veu d'algemesí

Carlos Bueno

Seria ideal que Algemesí tinguera un espai que oferira a la joventut possibilitats de diversió sense haver d’eixir del poble. Les nits dels caps de setmana, els que tenim fills joves, amb edats compreses entre els 15 i els vint-i-pocs anys, estem preocupats perquè no sabem amb exactitud on poden estar. No es tracta de falta de confiança en ells, simplement de la intranquil·litat que és inherent a la condició de pare i, sobretot, de mare, i que creix quan s’endinsa la nit i no tens situats als teus (encara) xiquets.

A Algemesí hi ha quatre pubs on els dissabtes prendre una copa fins a les tres i mitja de la nit. Però la majoria dels xavals tornen a casa molt més tard. Alguns afirmen que es queden en el carrer, a les portes d’ells, on, malgrat estar tancats, continuen la festa una bona estona mentre apuren les seues begudes, amb la consegüent molèstia per als veïns. Després, uns es dirigeixen a la discoteca que es troba en el carrer Almussafes mentre uns altres es marxen al seu local, un fenomen molt d’Algemesí que ha crescut de forma considerable durant els últims anys.

El local sol ser una casa vella llogada per un grup d’amics per a sopar junts, xarrar, veure el futbol, pel·lícules, jugar a la Play Station i també, en massa casos, fumar i beure. No importa que es tracte de menors d’edat perquè ells saben com aconseguir la beguda. En la meua època els locals se solien llogar per a les festes de Nadal, però ara, amb el canvi de gustos de la societat i la falta d’oferta d’oci s’han posat de moda durant tot l’any. Així, els locals s’han convertit en xicotets búnkers on volem creure que ocorre el que els nostres fills ens conten, encara que moltes vegades passen coses que no diuen.

En este mateix periòdic, la nostra companya Ainhoa Machí tracta el problema de l’entreteniment nocturn de la nostra localitat en un acurat article. No és senzill solucionar-ho perquè autoritzar l’ampliació de l’horari d’obertura dels pubs provocaria les queixes del veïnat, com també ho faria l’organitzar concerts periòdics en zones interurbanes com la plaça Major o El Teular. Potser per açò, cada vegada que passe pel costat de l’antic edifici de la COPAL pense que seria un bon lloc per a albergar un centre d’oci. També ho seria l’inactiu assecader del carrer de L’Albotaina, o l’Escorxador Municipal, i segur que molts altres llocs. Un espai que albergara salons recreatius, billars, boleres, cerveseries, pubs, discoteca, cinema, un escenari per a concerts… A més seria perfecte per a celebrar festes com la de Nit de cap d’any. Els joves d’Algemesí tindrien un recinte amb diversió per a totes les edats i els pares sabríem on es troben.

Els actuals bars d’Algemesí haurien de tindre prioritat per a establir-se en el centre d’oci o regentar en ell un nou establiment. S’incrementarien els llocs de treball i la nostra ciutat rebria ingressos de gent que vindria d’altres poblacions. Sé que no és labor de l’Ajuntament emprendre un projecte d’esta magnitud, però estic convençut que podria incentivar-lo i donar facilitats per a promoure’l.